Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών




Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και
μειώνουν τη χοληστερόλη. Η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, όπως οι διαταραχές του μεταβολικού συστήματος.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που μας δίνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε;

1. Ξηροί καρποί
«Όλοι γνωρίζουν πως τα λαχανικά, τα φρούτα και οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, όμως οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι», δηλώνει η διαιτολόγος Jessica Crandall από την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής κ Διαιτολογίας. Για παράδειγμα, ¼ της κούπας αμύγδαλα μας παρέχει 4 γραμμάρια φυτικές ίνες.

2. Αρακάς
Μια «κρυφή» πηγή φυτικών ινών που δε μας περνά από το μυαλό είναι τα μπιζέλια. Μια μερίδα περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και είναι ένα γεύμα που μπορούμε να προετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα.

3. Κρεμμύδι
Ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη, όμως οι φυτικές ίνες του κρεμμυδιού είναι υδατοδιαλυτές κ βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

4. Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι ένα πεντανόστιμο και ζουμερό φρούτο, το οποίο μας παρέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν σνακ ή να το βάλουμε στη σαλάτα μας.

5. Μήλο
Ένα μήλο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι ένα φρούτο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας για να το απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

πηγή
Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.