Θα μας τρελάνουν οι εργοδότες...Δασκαλόπουλος: Να μην ανακατεύεται η Τρόικα..


Κοινή γραμμή  κατά της Τρόικας, που επιβουλεύεται τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, κράτησαν  ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, που συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο του διαλόγου για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά της Τρόικας να υποδεικνύει και να επιβάλει θέματα που άπτονται της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων», ενώ εκφράστηκε θετικά για συμφωνία με τη ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι «βάζουμε τις βάσεις».


Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι ο ΣΕΒ δεν είχε υπογράψει τη συμφωνία, για να μη δεσμεύσει τα μέλη του σχετικά με την καταβολή του επιδόματος γάμου.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Βερνίκος, αφού εξέφρασε την αισιόδοξη εκτίμηση ότι σε βάθος επταετίας θα εξασφαλιστούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό, δήλωσε «υπέρ του κοινωνικού διαλόγου, αρκεί να αλλάξει η οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα»

«Κάποιοι σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στις επιταγές της Τρόικας για την κατάργηση των τριετιών, την αλλαγή του πλαισίου για την προκήρυξη των απεργιών κ.ά.

«Η συνάντηση γίνεται σε δύσκολο περιβάλλον» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος. «Δεν έχει σημασία αν θα συμφωνήσουμε σε αυξήσεις του κατωτάτου μισθού, έστω και κατά ένα ευρώ, αφού ο κατώτατος μισθός ορίζεται με διοικητική πράξη από την κυβέρνηση».

Η ΓΣΕΕ θα προσπαθήσει μέσω της συμφωνίας να διασώσει και το 2014 το επίδομα γάμου, τις «παγωμένες» τριετίες (από τις οποίες θέλει να απαλλαγεί εντελώς η Τρόικα) και το 13ο και 14ο μισθό.

Διεκδικεί επίσης την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,29 ευρώ και ημερομισθίου στα 33,57 ευρώ, ενώ ζητά, από κοινού με τους εργοδότες, την επαναφορά της πλήρους και καθολικής ισχύος της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε και της επεκτασιμότητας των συμβάσεων.

Π/Θ
Το είδαμε εδώ>>
Θα μας τρελάνουν οι εργοδότες...Δασκαλόπουλος: Να μην ανακατεύεται η Τρόικα.. Θα μας τρελάνουν οι εργοδότες...Δασκαλόπουλος: Να μην ανακατεύεται η Τρόικα.. Reviewed by Unknown on 22:16 Rating: 5
Από το Blogger.