ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΔΙΑΙΤΑ “ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ !


Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό από τη διατροφή μας των πικρών ουσιών αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.


Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό έχοντας πλέον μόνον το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία.

Ο γιατρός Αλκμαίωνας ασχολήθηκε με την ανατομία και την φυσιολογία και να διατυπώσει τις αντιλήψεις του για την υγεία και την ασθένεια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης ως εξής:






«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξις μέσα στο σώμα των δυνάμεων (=ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.


Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσης ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Η ακριβής μείξις, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται επίσης στη βάση των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Γράφει ο Ιπποκράτης:

“Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει το πικρό, το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο. Τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΔΙΑΙΤΑ “ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ! ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΔΙΑΙΤΑ “ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ! Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.