Στολή σε κάνει να βιώνεις τα γηρατειά!!!




Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ανυπομονεί να βιώσει τα γηρατειά. Παρ' όλα αυτά στο όνομα της εκπαίδευσης ειδικοί δημιούργησαν στολή
προσομοίωσης των σωματικών επιπτώσεων της τρίτης ηλικίας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος μηχανής του χρόνου, που εξασφαλίζει ένα κυριολεκτικά οδυνηρό ταξίδι στο μέλλον. Ολα όμως έγιναν γι καλό σκοπό.

Το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων του Μιντ Γιορκσάιαρ στη Βρετανία, απ τους τραυματιοφορείς μέχρι τους γιατρούς, καλείται να φορέσει τη στολή των γηρατειών γι να έχει μια εικόνα από μέσα όσων αισθάνονται οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από άνοια, όταν προσπαθούν να κάνουν βασικά πράγματα. Η ιδέα της στολής των γηρατειών ακολουθεί το παράδειγμα της στολής του πάχους που φόρεσε πριν από λίγο καιρό το προσωπικό του νοσοκομείου του Πιτερμπόροου προκειμένου να εκπαιδευτεί ώστε να βελτιώσει την παροχή φροντίδας σε παχύσαρκους ανθρώπους.

«Η στολή των γηρατειών μας επιτρέπει να συμπάσχουμε με τους ασθενείς. Είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε πώς είναι η καθημερινότητα γι' αυτούς τους ανθρώπους» εξηγεί η προϊσταμένη Ανίτα Ράκλιτζ. Πράγματι, όσοι φορούν τη στολή ύστερα από πέντε με δέκα λεπτά αρχίζουν να σέρνουν τα πόδια τους, εξαιτίας του βάρους της αλλά και της περιορισμένης κίνησης που μπορούν να κάνουν οι αρθρώσεις τους.

«Δεν είναι ωραίο αυτό που αισθάνεσαι όταν φοράς τη στολή. Περπάτησα σ' ένα εμπορικό κέντρο φορώντας την και δεν μπορούσα να δω κ να ακούσω καλά. Οταν αυτά τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει οπωσδήποτε να βασίζεσαι σε κάποιον άλλον» εξηγεί η νοσοκόμα Σούζαν Μπράσετ, που τονίζει ότι πρέπει να τη φορέσουν όλοι όσοι δουλεύουν στο σύστημα υγείας.

πηγή
Στολή σε κάνει να βιώνεις τα γηρατειά!!! Στολή σε κάνει να βιώνεις τα γηρατειά!!! Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.