Δείτε 11 εναλλακτικές χρήσεις για το γάλα!




Το γάλα φημίζεται για τα θρεπτικά του συστατικά και είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, δείτε την παρακάτω λίστα με τις εναλλακτικές του χρήσεις:






Το γάλα φημίζεται για τα θρεπτικά του συστατικά και είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, δείτε την παρακάτω λίστα με τις εναλλακτικές του χρήσεις:


Το γάλα ξεπαγώνει τα ψάρια
Βάλτε τα ψάρια να ξεπαγώσουν σε ένα μπολ με γάλα για ταχύτητα αλλά και για επιπλέον νοστιμιά στο ψήσιμο.


Καθαρίζει τα ασημικάΧρησιμοποιήστε ξινόγαλα ή γάλα που έχει λήξει προσθέτοντας λίγο ξίδι και με ένα πανί τρίψτε καλά τα ασημικά. Καθαρίστε με ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Καθαρίζει τα έπιπλαΜε το προηγούμενο μείγμα και ακολουθώντας την ίδια διαδικασία γυαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες, καθώς το γάλα θα ενυδατώσει το ξύλο με τον καλύτερο τρόπο.


Επιδιορθώνει ραγισμένες πορσελάνεςΒάλτε το ραγισμένο προϊόν σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και καλύψτε με γάλα. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε εντελώς τη θερμοκρασία, αφήνοντας για άλλα 45 λεπτά. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος θα συνενώσουν τη ρωγμή και θα τη σφραγίσουν.



Καθαρίζει τα χέριαΑνακατέψτε αλεύρι βρόμης και γάλα για να δημιουργήσετε μια παχιά πάστα και τρίψτε τα χέρια σας. Το μείγμα θα απομακρύνει τη βρομιά και παράλληλα θα ενυδατώσει τα χέρια σας. Επιπλέον τα σκασίματα που τυχόν υπάρχουν στην επιδερμίδα θα απαλυνθούν ή θα εξαφανιστούν.



Αντιμετωπίζει το ηλιακό έγκαυμαΕπιστρέψτε στο Νο2 και χρησιμοποιήστε την πάστα του γάλακτος για να ανακουφίσετε τον κνησμό και το κάψιμο που έχει προκληθεί στο δέρμα σας από κάποιο ηλιακό έγκαυμα.


Αφαιρεί τους λεκέδες από το ύφασμαΤο μελάνι είναι ένας δύσκολος λεκές στο ύφασμα. Μουλιάστε τον αποβραδίς σε γάλα και την επόμενη μέρα ξεπλύνετε καλά. Το γάλα θα διαλύσει το μελάνι και το ρούχο θα καθαρίσει ευκολότερα κατά το πλύσιμο.

Γυαλίζει τα παπούτσια από λουστρίνιΤρίψτε την επιφάνεια των παπουτσιών με ένα πανί εμποτισμένο με γάλα. Αφήστε να στεγνώσει. Γυαλίστε με ένα καθαρό πανί. Το γάλα εκτός από τη γυαλάδα θα απομακρύνει τυχόν γδαρσίματα στην επιφάνεια του δέρματος. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στις τσάντες από λουστρίνι.

Αφαιρεί το μακιγιάζΓάλα σε σκόνη και ζεστό νερό αποτελούν το ιδανικό προϊόν ντεμακιγιάζ. Εφαρμόστε όπως κάνετε συνήθως και ξεπλύνετε καλά.



Ιδανικό για μάσκα προσώπουΕκμεταλλευόμενοι τις ενυδατικές ιδιότητες του γάλακτος, αναμίξετε γάλα σε σκόνη με ίση ποσότητα νερού μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά.



Μειώνει το κάψιμο από πικάντικη τροφήΑν φάγατε κάτι καυτερό, το γάλα θα σας ανακουφίσει. Αποφύγετε να πιείτε οτιδήποτε κρύο και επιλέξτε χλιαρό γάλα για να δείτε ταχεία βελτίωση.



Δείτε 11 εναλλακτικές χρήσεις για το γάλα! Δείτε 11 εναλλακτικές χρήσεις για το γάλα! Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.