Η αγορά αλλάζει -Που θα βρεις γάλα και ψωμί στις 3 τα ξημερώματα!




Το νομοσχέδιο με τα μέτρα του ΟΟΣΑ μπορεί να έχει μόνο μερικές μέρες που ψηφίστηκε στη Βουλή… η απελευθέρωσης της αγοράς έχει όμως ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες…


Σούπερμάρκετ ανοιχτά όλη μέρα και νύχτα… ακόμη και τις Κυριακές, φούρνοι που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και μαγαζιά που πωλούν από καφέδες και σάντουιτσς μέχρι λαχανικά είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που έχουν γίνει στην καθημερινότητα μας. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, οι εξαιρέσεις αυτές σύντομα θα είναι ο κανόνας.
To πρώτο 24ωρο σούπερμάρκετ που λειτούργησε είναι στην Αθήνα είναι της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Coral, -της δικαιούχου των σημάτων Shell στην Ελλάδα-, μέσω της οποίας έχουν δημιουργηθεί ήδη τρία ΑΒ Shop & Go, μέσα σε αντίστοιχα πρατήρια καυσίμων Shell. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς ο αριθμός αυτών των σημείων να αυξηθεί στα 10. Τα καταστήματα ΑΒ Shop & Go λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα διαθέτουν περισσότερους από 1.000 κωδικούς διαφόρων κατηγοριών: επιλεγμένα οπωροκηπευτικά και γρήγορες λύσεις φαγητού, γαλακτοκομικά, τυριά και αλλαντικά, παγωτά, επιδόρπια και κατεψυγμένα είδη, «παγωμένα αφεψήματα», προϊόντα κάβας και παγάκια, αλλά και επιλεγμένα απορρυπαντικά, καθαριστικά, χαρτικά, είδη ατομικής υγιεινής και περιποίησης. Επίσης τρα καταστήματα διαθέτουν προϊόντα καπνού, καφέ, λιπαντικά αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας και πολλά αξεσουάρ για τους αυτοκινητιστές.
Εκτός όμως από τα ΑΒ Shop & Go μέσα στα πρατήρια της Shell, υπάρχει ακόμη μια αλυσίδα η οποία παραμένει ανοικτή εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο λόγος για την πρώτη αλυσίδα multimarket, την Twenty4shopen, η οποία διαθέτει ήδη πέντε καταστήματα σε Καισαριανή, Νίκαια , Καμίνια και Νέα Φιλοθέη, το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 17 Φεβρουαρίου.
Τα καταστήματα εκτός από σάντουιτς – σφολιάτες, καφέδες – ροφήματα, τσιγάρα – προϊόντα καπνού και τύπο, διαθέτει φρέσκο ψωμί και τα προϊόντα ενός mini market, όπως σαμπουάν, τρόφιμα, αναψυκτικά, μπίρες, κρασιά, γαλακτοκομικών προϊόντα, τυποποιημένα προϊόντα, φρούτα λαχανικά κ.ά.
Μία αλυσίδα mini σούπερμαρκετ που λειτουργεί κάθε μέρα (και τις Κυριακές) από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ είναι τα ΟΚ Αnytime Market και αποτελεί μέλος της αλυσίδας Μαρινόπουλος.
Σήμερα η αλυσίδα διαθέτει 93 καταστήματα εκ των οποίων τα περισσότερα λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης. Διαθέτουν μια ποικιλία μόνο τυποποιημένων προϊόντων που ανέρχεται στους 3500 κωδικούς και μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες μιας οικογένειας.
Τέλος ψωμί, γλυκά και άλλου είδος αρτοποιήματα μπορεί να προμηθευτεί κανείς από την αλυσίδα φούρνων «Το Χωριάτικο»το οποίο λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση.



πηγή
Η αγορά αλλάζει -Που θα βρεις γάλα και ψωμί στις 3 τα ξημερώματα! Η αγορά αλλάζει -Που θα βρεις γάλα και ψωμί στις 3 τα ξημερώματα! Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.