Πάτρα:”Τσουνάμι” κατασχέσεων και αστέγων – 6.000 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια & φόρους!





Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με χιλιάδες δανειολήπτες που δεν μπορούν πλέον να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες αλλά και την εφορία από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, κινδυνεύοντας να βγουν στο δρόμο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας, μόνο στα δικά της γραφεία μέχρι τώρα έχουν απευθυνθεί 8.000 πολίτες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, με τους 6.000 από αυτούς να μην μπορούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους.

To patrastimes αναφέρει πως δύο στους δέκα δεν μπορούν αποπληρώσουν καθόλου το χαράτσι και το δάνειό τους και προχωρούν σε διαδικασίες εκχωρησης του ακινήτου τους στο δημόσιο ενω τέσσερις στους δέκα δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ένα απο τα δυο καθώς δεν έχει κανένα εισόδημα, με ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και δανειολήπτες του ΟΕΚ να βρίσκονται στη χειρότερη θέση, καθώς δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Σύμφωνα πάντα με το γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα τράπεζες και κυβέρνηση, αποκρύπτουν τα επίσημα στοιχεία, καθώς φοβούνται ότι θα δημιουργηθεί κίνημα αστέγων ανάλογο με αυτό της Ισπανίας με μαζικές καταλήψεις κτιρίων, καθώς το αργότερο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 αναμένεται να βρεθούν στο δρόμο εκατοντάδες πολίτες από την περιοχή μετά από πλειστηριασμούς.

πηγή
Πάτρα:”Τσουνάμι” κατασχέσεων και αστέγων – 6.000 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια & φόρους! Πάτρα:”Τσουνάμι” κατασχέσεων και αστέγων – 6.000 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν δάνεια & φόρους! Reviewed by Unknown on 09:30 Rating: 5
Από το Blogger.