Χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο; Η σύσφιξη γίνεται (και) με τρόπο φυσικό!




Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα χαλάρωσης στο δέρμα του προσώπου, αλλά δε θέλουν να καταφύγουν στο μπότοξ ή το νυστέρι. Τι μπορούν να κάνουν; Η αισθητικός Δήμητρα Γουλά μας βεβαιώνει ότι υπάρχει φυσικός τρόπος να βελτιώσουμε την κατάσταση.



«H χαλάρωση του δέρματος οφείλεται στην αλλοίωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με τη μυϊκή ατονία και προκαλείται από τη γήρανση της επιδερμίδας», εξηγεί. Και συμπληρώνει:«Η γήρανση της επιδερμίδας χωρίζεται σε ενδογενή και εξωγενή: Ενδογενής γήρανση θεωρείται η φυσιολογική φθορά που προκαλείται με το πέρασμα του χρόνου. Εξωγενής γήρανση είναι κατά βάση η φωτογήρανση (που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο), όπως επίσης και η γήρανση που προέρχεται από την κακή διατροφή, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, το αλκοόλ, διάφορες χημικές ουσίες και την κακή μεταχείριση της επιδερμίδας».
Πώς αντιμετωπίζεται
Με καλή διατροφή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αν τα κύτταρά μας δεν τρέφονται σωστά, δεν μπορούν να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη, στοιχεία που συμβάλλουν στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Είναι απαραίτητα λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά, ενώ απαγορευτικά τα τηγανητά και τα τρόφιμα με συντηρητικά. Επιβάλλεται η κατανάλωση άφθονου νερού.
Ίσως χρειαστείς και κάποια συμπληρώματα διατροφής για κάποιο διάστημα, όπως βιταμίνη Ε, μουρουνέλαιο, σύμπλεγμα βιταμινών Β και σίγουρα βιταμίνη C, κατόπιν βέβαια συνεννόησης με ειδικό.
Όλα αυτά πρέπει να συνδυάζονται με τη σωστή μεταχείριση της επιδερμίδας, όπως π.χ. το να απλώνεις την κρέμα σου με τη φορά των μυών του προσώπου (η αντίθετη φορά προκαλεί αλλοιώσεις και τραυματισμούς των μυών που στηρίζουν τον επιδερμικό ιστό). Επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες με καλλυντικά σκευάσματα που περιέχουν οξέα φρούτων ή ρετινοειδή για τη διέγερση του κολλαγόνου της επιδερμίδας (πάντα με την παρακολούθηση και τη συμβουλή του ειδικού θεραπευτή). Ακόμα μπορείς να απευθυνθείς σε αναγνωρισμένα ινστιτούτα αισθητικής για πιο εξειδικευμένες θεραπείες.
Με καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής προσώπου δίνοντας έμφαση στο κάτω μέρος – λαιμός, σαγόνι (Γυμναστική προσώπου: Κάνε φυσικό λίφτινγκ σε 10′ λεπτά!).
Φυσική μάσκα σύσφιξης με μέντα

Αν το δέρμα σου είναι κουρασμένο και άτονο, βούτηξε μια μεγάλη γάζα ή πετσέτα σε κρύο αφέψημα μέντας και τοποθέτησέ την γύρω από το οβάλ του προσώπου δένοντάς την πάνω από το κεφάλι. Συγχρόνως βάλε κρύες κομπρέσες στο ακάλυπτο μέρος του προσώπου (πλην των ματιών).

Ξέπλυνε με νερό και φόρεσε τη συσφυκτική σου κρέμα με ανοδικές κινήσεις.

πηγή
Χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο; Η σύσφιξη γίνεται (και) με τρόπο φυσικό! Χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο; Η σύσφιξη γίνεται (και) με τρόπο φυσικό! Reviewed by Unknown on 01:30 Rating: 5
Από το Blogger.