Μπόμπι Λίτς: Ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα

Ο Μπόμπι Λίτς είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαρέλι και επέζησε. Αυτό συνέβη το 1911.

Ο Μπόμπι Λίτς υπήρξε κασκαντέρ τσίρκου και ήταν από το Κόρνγουελ της Αγγλίας.
Το απόγευμα της 25ης Ιουλίου του 1911 ο Μπόμπι Λιτς μπαίνει στο ατσάλινο βαρέλι που είχε κατασκευάσει και πήδηξε στους καταρράκτες.
Χρειάστηκε να περάσουν 22 ολόκληρα λεπτά για να καταφέρουν να περισυλλέξουν το βαρέλι με το οποίο επιχείρησε το ατόπημα του. Ο Μπόμπι είχε επιζήσει της πτώσης, αν και έσπασε το σαγόνι του και τα γόνατά του.
Μετά από έξι μήνες διαμονή σε νοσοκομείο ο Μπόμπι γύρισε όλον τον κόσμο με το βαρέλι του για να γευτεί τη δημοσιότητα που δημιούργησε ο άθλος του.
Ο άνθρωπος που επέζησε από ηθελημένη πτώση από τους καταρράκτες του Νιαγάρα πέθανε 14 χρόνια αργότερα όταν γλίστρησε από μία φλούδα πορτοκαλιού στη Νέα Ζηλανδία.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να σπάσει το πόδι του, στη συνέχεια αυτό μολύνθηκε και χρειάστηκε να το ακρωτηριάσουν οι γιατροί. Ο κασκαντέρ πέθανε από επιπλοκές 2 μήνες αργότερα.
enikos
Το είδαμε εδώ
Μπόμπι Λίτς: Ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα Μπόμπι Λίτς: Ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα Reviewed by Unknown on 23:58 Rating: 5
Από το Blogger.