Αμερικανοί ερευνητές παρήγαγαν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό



Με γνώμονα την οικονομία και την οικολογική διαχείριση σχεδιάζεται πλέον ο ανεφοδιασμός του στόλου των ΗΠΑ.
Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να παράγουν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό.

Οι επιστήμονες στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το πολεμικό Ναυτικό, έχουν αναπτύξει με επιτυχία τρόπος να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε καύσιμα εισάγοντας μια δυνητικά επαναστατική εξέλιξη.
Ερευνητές από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο (NRL), ανέπτυξαν την τεχνολογία για την εξαγωγή του διοξειδίου του άνθρακα από το θαλασσινό νερό, ενώ ταυτόχρονα παράγουν υδρογόνο και στη συνέχεια μετατρέπονται τα αέρια αυτά σε υγρά καύσιμα υδρογονανθράκων.
Το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να κρατήσει αρκετές μέρες στη θάλασσα τα πλοία χωρίς ανεφοδιασμό, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο που δαπανάται στις αποστολές.
Επί του παρόντος, τα περισσότερα από τα σκάφη του Ναυτικού βασίζονται εξ ολοκλήρου στο πετρέλαιο, με εξαίρεση ορισμένα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια που χρησιμοποιούν πυρηνική πρόωση, όπως αναφέρει η International Business Times.
Η αντικατάσταση καυσίμων με θαλασσινό νερό λοιπόν θα αποτελέσει μία πραγματικά πρωτοποριακή μέθοδο.
Όπως εξηγεί ο Αντιναύαρχος Φιλίπ Κουλόμ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Agence – France Presse: «για εμάς στο ναυτικό ο ανεφοδιασμός είναι δύσκολη διαδικασία, αφού δεν μπορούμε να πάμε σε βενζινάδικο για καύσιμα.
Αντίθετα το βενζινάδικο έρχεται σε εμάς με τη μορφή πετρελαιοφόρου πλοίου για ανεφοδιασμό. Αναπτύσσοντας μία μεταβαλλόμενη τεχνολογία όπως αυτή, πραγματικά επαναπροσδιορίζει τον τρόπο εφοδιασμού των πλοίων».
protothema.gr
Το είδαμε εδώ
Αμερικανοί ερευνητές παρήγαγαν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό Αμερικανοί ερευνητές παρήγαγαν βιολογικά καύσιμα από θαλασσινό νερό Reviewed by Unknown on 00:35 Rating: 5
Από το Blogger.