Ζώδια και χαρακτήρας



















Κριός
Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και έχει κυρίαρχους πλανήτες τον Άρη και τον Πλούτωνα. Οι Κριοί χαρακτηρίζονται από την μεγάλη τους εσωτερική δύναμη , την ενέργεια τους και την ευκολία που έχουν στο να παίρνουν πρωτοβουλία .Λειτουργούν ενστικτωδώς , είναι δυναμικοί αλλά δυστυχώς αρκετές φορές παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις λόγω της παρορμητικότητας τους. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στο Ζωδιακό κύκλο και συμβολίζει την ανεξαρτησία , την ενέργεια ,το θάρρος και την δύναμη. Οι Κριοί πολλές φορές μπορεί να κατηγορηθούν για τον εγωκεντρισμό τους αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εγωκεντρικοί. Μπορούν να είναι ρομαντικοί και κατά βάθος έχουν μεγάλη ανάγκη για αγάπη , προσοχή και επιβεβαίωση. Έχουν ηγετικές ικανότητες και στην προσωπική τους ζωή αλλά και στα επαγγελματικά τους. Ο Κριός είναι ίσως το πιο ενεργειακό Ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου . Οι ενέργεια τους αυτή πολλές φορές διοχετεύεται και στην φυσική άσκηση. Λατρεύουν την ταχύτητα και Οι Κριοί μπορούν να γίνουν αγενείς ή ακόμα και βίαιοι , ζουν παθιασμένα και δεν είναι ιδιαίτερα πιστοί στις σχέσεις τους. Δεν τους αρέσει η οργάνωση και προτιμούν να λειτουργούν και να ζουν τη ζωή τους αυθόρμητα και παρορμητικά. Σιχαίνονται την ρουτίνα και τα προγράμματα. Είναι απρόβλεπτοι και αυτό αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό τους




Ταύρος
Ο Ταύρος είναι ζώδιο της γης με κυρίαρχο την Αφροδίτη. Οι Ταύροι αντιπροσωπεύουν την ομορφιά και τη δύναμη σε όλη τους την έκταση. Είναι ρεαλιστές , αποπνέουν ασφάλεια και έχουν αυτοπεποίθηση , αγαπούν και είναι τρυφεροί , αρέσκονται στο να διατηρούν τις δικές τους ρουτίνες και αναζητούν συνεχώς την ασφάλεια και την ισορροπία. Είναι ήρεμοι , υπομονετικοί , πρακτικοί , έξυπνοι και χάνουν τον έλεγχο πολύ σπάνια Είναι σκοπός της ζωής τους να βρουν τον ιδανικό σύντροφο. Όταν θυμώνουν μπορούν να φτάσουν στα άκρα και να γίνουν βίαιοι. Αγαπούν για μια ζωή και αναζητούν την απόλυτη συμμετρία στην σχέση τους.

Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του αέρα με κυρίαρχο τον Ερμή. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ο διχασμός και οι έντονες αντιθέσεις στην προσωπικότητα τους. Είναι ήρεμοι , συγκλονιστικοί , έξυπνοι , γεμάτοι ενέργεια και ζωή αλλά πολλές φορές μπορούν να γίνουν απαισιόδοξοι και αντιφατικοί. Οι αντιφάσεις τους προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Δεν μπορούν να δεσμευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και εκτιμούν ιδιαίτερα την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Συνήθως είναι πανέξυπνοι , εφευρετικοί εραστές και μαθαίνουν πολύ εύκολα οτιδήποτε θελήσουν. Προσαρμόζονται εύκολα σε καινούργιες καταστάσεις. Είναι πολύ κοινωνικοί και αγαπούν τα ταξίδια.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού με κυβερνήτη τη Σελήνη. Η Σελήνη είναι αυτή που καθορίζει την κυκλοθυμική συμπεριφορά των Καρκίνων που κινείται μεταξύ των δύο άκρων : της απόλυτης ευτυχίας και της απόλυτης μελαγχολίας Οι Καρκίνοι είναι τρυφεροί , αρκετά συντηρητικοί , παρορμητικοί , λίγο ιδιότροποι και αινιγματικοί . Λατρεύουν την πολυτέλεια , τα ταξίδια , νοιάζονται φοβερά για το σπίτι τους και έχουν μια μόνιμη αγάπη για τα παλιά αντικείμενα τα οποία και πολλές φορές συλλέγουν. Φοβούνται την αβεβαιότητα για το μέλλον , απεχθάνονται τη βία , είναι ντροπαλοί , κτητικοί και ρομαντικοί. Δένονται απόλυτα με τον σύντροφο τους και είναι αρκετά πιστοί και ευαίσθητοι.

Λέων
Ο Λέοντας είναι ζώδιο της φωτιάς με κυβερνήτη τον Ήλιο που είναι το σύμβολο της δύναμης και της περηφάνιας. Οι Λέοντες , είναι ανεξάρτητοι , ελεύθεροι , αρχομανείς , ενεργητικοί , παθιασμένοι αλλά και πολύ γενναιόδωροι. Είναι ανεξάρτητοι και έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση σε σημείο που γίνονται υπερόπτες. Είναι αισιόδοξα άτομα και ποτέ δεν εγκαταλείπουν τη μάχη. Είναι αρκετά αποφασιστικοί πράγμα που τους καθιστά επιτυχημένους επαγγελματίες και είναι πολυτάλαντοι. Λατρεύουν την πολυτέλεια και ή αναζήτηση της ηδονής είναι ένας από τους κύριους στόχους της ζωής τους. Σιχαίνονται την μετριότητα , αγαπούν με πάθος και μπορούν να θυσιαστούν για τον άνθρωπο τους.

Παρθένος
Ο Παρθένος είναι ζώδιο της γης με κυβερνήτη τον Ερμή. Οι Παρθένοι είναι ακριβείς, μεθοδικοί, ικανοί , λογικοί και αρκετά σοβαροί. Θεωρούν ότι τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους , λατρεύουν το σπίτι τους το οποίο και περιποιούνται με κάθε λεπτομέρεια , έχουν λεπτό γούστο αλλά τις περισσότερες φορές καταντούν τελειομανείς. Έχουν μεγάλη ανάγκη για τάξη και ασφάλεια. Είναι ελαφρώς ανασφαλείς γι αυτό και χρειάζονται συνεχή επιβεβαίωση από το περιβάλλον τους. Συνήθως είναι αρκετά έξυπνοι και έχουν μεγάλη πνευματική διαύγεια. Έχουν την ανάγκη να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα αλλά παράλληλα θέλουν να λαμβάνουν την ίδια αγάπη και από τους άλλους για να είναι ισορροπημένοι. Είναι οι ιδανικοί φίλοι και σας σύντροφοι είναι αρκετά ντροπαλοί και εσωστρεφείς και είναι τα άτομα που δύσκολα θα φύγουν πρώτα από μια σχέση.

Ζυγός
Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα με κυβερνήτη την Αφροδίτη. Οι Ζυγοί λατρεύουν την ομορφιά και την κομψότητα ενώ σιχαίνονται οποιαδήποτε μορφή αντιπαράθεσης. Συνήθως είναι αμερόληπτοι και δίκαιο , ευγενικοί , καλοσυνάτοι ,ισορροπημένοι και προσαρμόζονται εύκολα σε καινούργιες καταστάσεις. Μπορούν να πάθουν εύκολα κατάθλιψη ειδικά όταν τα σχέδια τους δεν πραγματοποιούνται με τον τρόπο που αυτοί θα ήθελαν. Για τους Ζυγούς η φιλία και η αγάπη είναι ιερές έννοιες που είναι απαραίτητο να υπάρχουν στη ζωή τους. Είναι αρκετά πιστοί και δεν προκαλούν καυγάδες. Λατρεύουν τα μακρινά ταξίδια.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του νερού με κυρίαρχο τον Άρη. Οι προσωπικότητα του Σκορπιού είναι αρκετά πολύπλοκη και αντιφατική. Οι Σκορπιοί είναι σοβαροί , αρχομανείς , ζηλιάρηδες , κτητικοί και τους αρέσει να εμβαθύνουν σε άτομα και καταστάσεις. Είναι τρομερά διαισθητικοί μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν τις αδυναμίες των άλλων. Πολλές φορές γίνονται ψυχροί και απόμακροι , ενώ παράλληλα είναι εσωστρεφείς και πολεμοχαρείς. Το πιο θετικό τους χαρακτηριστικό είναι η προθυμία τους να βοηθήσουν όποιον έχει πρόβλημα αλλά δεν ανήκει στο εχθρικό τους περιβάλλον. Είναι αποφασιστικοί και επιτυγχάνουν τους στόχους τους ενώ όταν ερωτεύονται δίνονται ολοκληρωτικά και με πάθος.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι ζώδιο της φωτιάς , με κυβερνήτη τον Δία. Οι Τοξότες είναι άτομα εμπιστοσύνης , ευχάριστοι σαν προσωπικότητες , πρόσχαροι , ειλικρινείς , πιστοί και εξωστρεφείς. Αντιμετωπίζουν τη ζωή θετικά και αγαπούν τα ταξίδια , την φύση και τα ζώα. Δεν πτοούνται εύκολα από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν , έχουν βαθιά θρησκευτικά αισθήματα και είναι υπερβολικά περίεργοι.
Οι Τοξότες επιλέγουν να συναναστρέφονται με άτομα που τους εμπνέουν εμπιστοσύνη ενώ στις σχέσεις τους θέλουν να διατηρούν την ελευθερία τους γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν διαφορετικά. Οι γυναίκες Τοξότες είναι νοικοκυρές και λατρεύουν την οικογενειακή ζωή. Η ευτυχισμένη και ισορροπημένη οικογενειακή ζωή είναι και μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες και του άντρα Τοξότη.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερος είναι ζώδιο της γης με κυβερνήτη τον Κρόνο. Οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι , κάπως απόμακροι και ψυχροί αλλά και μελαγχολικοί. Δεν φοβούνται την δουλειά και δεν κουράζονται εύκολα , ενώ είναι έτοιμη να θυσιαστούν εάν πιστεύουν πραγματικά σε ένα σκοπό ή μια ιδέα. Λατρεύουν την οργάνωση, έχουν τεράστια αποθέματα υπομονής και παθιάζονται με την επίτευξη των στόχων τους χωρίς να ζητούν βοήθεια από τους άλλους. Είναι εσωστρεφείς και συντηρητικοί και σπάνια κάνουν αυθόρμητες κινήσεις. Είναι κυρίως ντροπαλοί και ελαφρώς ανασφαλείς αλλά μόλις νιώσουν αγάπη και αφοσίωση το ξεπερνούν.
Έχουν την ανάγκη εκτίμησης από τους γύρω τους. Στον έρωτα είναι σοβαροί και υπερβολικά πιστοί.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του νερού με κυβερνήτες τον Ουρανό και τον Κρόνο. Οι Υδροχόοι είναι αλτρουιστές , ειλικρινείς , γεμάτοι ενέργεια και λατρεύουν την ελευθερία τους. Συνήθως είναι ήρεμοι και κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να αγχωθούν ή και να εκνευριστούν αρκετά. Είναι απαιτητικοί και είναι άτομα υψηλής συντήρησης συναισθηματικά. Απογοητεύονται εύκολα από τους άλλους , λόγω των υψηλών απαιτήσεων που έχουν από αυτούς και όταν απογοητευτούν στεναχωριούνται αφάνταστα , υποφέρουν και δημιουργούν απωθημένα. Είναι λίγο ματαιόδοξοι , λατρεύουν τα κομπλιμέντα και φροντίζουν πολύ την εμφάνιση τους. Είναι καλοί φίλοι και παθιασμένοι εραστές. Είναι δημιουργικοί και έχουν πολλά ενδιαφέροντα στα οποία αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους.
Είναι διαισθητικοί σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να γίνουν επικριτικοί απέναντι στους άλλους.

Ιχθύες
Οι Ιχθύς είναι ζώδιο του νερού με κυβερνήτες τον Δία και τον Ποσειδώνα. Είναι υπομονετικά άτομα , με πολύ ανεπτυγμένη φαντασία , τρυφεροί , ανεκτικοί και εξαιρετικές ικανότητες μάθησης. Έχουν αρκετά πολύπλοκο χαρακτήρα και απεχθάνονται την οργάνωση και την τάξη. Προτιμούν να αφήνουν τους άλλους να κάνουν τις δικές τους δουλειές και τους αρέσει η καλοπέραση και η ηρεμία. Είναι θρησκευόμενα άτομα , ελάχιστα συντηρητικοί και είναι ανοιχτό βιβλίο σε όποιο θέλει να τους γνωρίσει. Είναι τρομερά διαισθητικοί. Η φιλία και ο έρωτας παίζουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ζωή τους.

πηγή
Ζώδια και χαρακτήρας Ζώδια και χαρακτήρας Reviewed by Unknown on 10:30 Rating: 5
Από το Blogger.