Η μεσαιωνική πόλη με τους όμορφους πύργους



Το Σαν Τζιμινιάνο είναι μια μικρή ιταλική πόλη, 7000 κατοίκων στην επαρχία της Σιένα στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Το Σαν Τζιμινιάνο είναι διάσημο για τη μεσαιωνική οχυρωματική του αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και χαρακτηριστικούς πύργους. Οι πύργοι ανήκουν σε κατοικίες και μάλιστα το ύψος του πύργου ήταν χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης του ιδιοκτήτη. Από τους 100 πύργους διασώζονται σήμερα 14 που είναι αρκετοί για δώσουν το δικό τους χρώμα στην μικρή αυτή ιταλική πόλη. Ο ψηλότερος πύργος έχει ύψος 54 μέτρα και προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη αλλά και τη γύρω περιοχή.



Η τοποθεσία είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της πόλης, που είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου σε υψόμετρο 324 μέτρων. Η πόλη περιστοιχίζεται από ένα καταπράσινο τοπίο και καθώς κανείς την προσεγγίζει φαίνεται σαν ένα μεσαιωνικό όνειρο με τα τείχη και τους πύργος να ξεχωρίζουν από μακριά. Η πόλη που είναι χαρακτηρισμένη σαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO είναι επίσης γνωστή και για το εξαιρετικό λευκό κρασί της.













Η μεσαιωνική πόλη με τους όμορφους πύργους Η μεσαιωνική πόλη με τους όμορφους πύργους Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.