Αποκάλυψη ΣΟΚ μέσα από Strategy Game!

Γιώργος θαλάσσης

Οι σχεδιαστές των strategy games έχουν αντιγράψει και προσομοιώσει τους αληθινούς εκείνους παράγοντες, που καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε παίκτης αναλαμβάνοντας μία χώρα και μετατρέποντάς την από αυτοκρατορία μέχρι συντρίμμια και νεκρό έθνος. 
Η προσομοίωση είναι εκπληκτική σε όλα τα επίπεδα και οι σχεδιαστές, που ό,τι έχουν δημιουργήσει δεν είναι τυχαίο, καλύπτουν με το σχεδιασμό τους από την οικονομία, την κοινωνική πολιτική, τους εθνικούς στόχους, τη στρατιωτική τεχνολογία, την κατασκοπία, τις εξωτερικές σχέσεις, τη διπλωματία, το εμπόριο την ιεραποστολή και εξάπλωση του
εθνικού θρησκεύματος της κάθε χώρας καθώς και άλλα πολλά.
Αναλύοντας ένα συγκεκριμένο τομέα, αυτόν των χρηματοδοτούμενων εξεγέρσεων – επαναστάσεων, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι σχέδια συνωμοσίας, που μπορεί να ακούγονται απίστευτα, έχουν εφαρμογή στον απίστευτο αυτό εξομοιωτή διοίκησης ενός κράτους.
Οι ομοιότητες, που μπορεί να συναντήσει κανείς με τις κατά καιρούς περίεργες εξεγέρσεις του κανονικού κόσμου, δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία.

Στα strategy games αναλαμβάνοντας το χειρισμό μιας συγκεκριμένης χώρας σε μια συγκεκριμένη χρονική εποχή έχεις την δυνατότητα με τους κατάλληλους χειρισμούς να αλλάξεις την ιστορία και με τους κατάλληλους χειρισμούς μια χώρα, που στον πραγματικό κόσμο καταλύθηκε για παράδειγμα το 1453, να την κρατήσεις ζωντανή και να την ενισχύσεις.
Αναλαμβάνοντας το Βυζάντιο του 1399 και έχοντας τη διοίκηση της Κωνσταντινούπολης και του Μυστρά πειραματιστήκαμε προκειμένου να ερευνήσουμε εκ των έσω τι μπορεί να πετύχει κάποιος αξιοποιώντας κυρίως το δικό του νόμισμα και τους ανά τον κόσμο υποψήφιους επαναστάτες που κρύβει η κάθε χώρα. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.
Σε αντίθεση με την τακτική της Νέας Τάξης επιλέξαμε να αφομοιώνουμε στην Βυζαντινή επικράτεια τις κατακτημένες περιοχές προκειμένου να δείτε ολοφάνερα το αληθινό εύρος του αποτελέσματος.

Στους παρακάτω χάρτες θα δείτε τα διάφορα είδη επαναστατών, που οι κατασκευαστές του συγκεκριμένου strategy χρησιμοποίησαν όχι τυχαία.
Παρατηρήστε τις σημαίες τους και θυμηθείτε τις σημαίες των αναρχικών, αλλά και των εξεγερμένων νεοναζί του Κιέβου, που αποκαθήλωσαν τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Γιανούκοβιτς.
Στους χάρτες θα παρατηρήσετε ακόμα μερικές από τις χρηματοδοτούμενες εξεγέρσεις εχθρών του Βυζαντίου ανά την Αυτοκρατορική επικράτεια, στις οποίες ο μόνος τρόπος αντίδρασης, προκειμένου οι περιοχές αυτές να μην αποκοπούν, ήταν η επέμβαση του Βυζαντινού στρατού.
Στις τελευταίες εικόνες θα δείτε το αποτέλεσμα όταν απαντήσαμε με το ίδιο νόμισμα, με τις χρηματοδοτούμενες εξεγέρσεις, στους εχθρούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Οι εικόνες από το strategy game “Europa Universalis” δείχνουν ένα χάρτη από βασίλεια και εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που προέκυψαν από χειρισμούς των παικτών και όχι από τα αληθινά ιστορικά στοιχεία. 


Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
(προσέξτε τις σημαίες των επαναστατών).

Εξεγερμένοι Επαναστάτες
Η μόνη κατηγορία, στην οποία δεν εμπλέκονται περίεργες χρηματοδοτήσεις. Οι αγανακτισμένοι πολίτες (όπως θα λέγαμε σήμερα) επαναστατούν κατά του κράτους, αγανακτισμένοι από την αδικία και τη διαφθορά καθοδηγούμενοι από αξιωματικούς, που αργότερα θα προσπαθήσουν να πάρουν οι ίδιοι την εξουσία.
 Λαϊκοί Στασιαστές (ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ)
Οι απλοί χωρικοί και πολίτες, που λόγω της φορολόγησης και της καταπίεσης καθοδηγήθηκαν από κατασκόπους ξένων χωρών πολύ εύκολα σε εξέγερση.
Η μετεξέλιξη αυτής της κατηγορίας στην σημερινή μοντέρνα εποχή είναι οι αναρχικοί.
Επανάσταση Εθνικιστών
Εθνικές μειονότητες ή και κατακτημένα έθνη πολύ εύκολα οδηγούνται σε επανάσταση με την κατάλληλη χρηματοδότηση και βοήθεια.
Η διαφορά με την "Πατριωτική Επανάσταση" που θα δούμε παρακάτω δεν είναι σαφής στο strategy game, στην πραγματική όμως ζωή μπορούμε να βρούμε διαφορές μεταξύ ανάλογων περιπτώσεων, αρκεί να αναλογιστούμε τη χρηματοδοτούμενη και καθοδηγούμενη εξέγερση των εθνικιστών Ουκρανών νεοναζί με τον πατριωτικό αγώνα των Κούρδων. 
Η ομοιότητα της σημαίας των Ουκρανών νεοναζί με την σημαία των Εθνικιστικών επαναστατών του strategy game  είναι ανησυχητικά όμοια.
Κροάτες εθνικιστές στην Κροατία κατά Βυζαντίου

 
Βόσνιοι, Κροάτες και Σλοβένιοι εθνικιστές σε Βόρεια Σερβία, Κροατία, Ιστρία, Σλαβονία κατά Βυζαντίου καθώς και Αυστριακοί πατριώτες στην Σλάβια. Μια γενικευμένη και συντονισμένη εξέγερση που χρηματοδοτήθηκε από την γειτονική Αυστρία (άσπρο χρώμα)
 Πατριωτική Επανάσταση
Κατάσκοποι ξένων χωρών πολύ εύκολα χρησιμοποιούν αγνούς Πατριώτες, που ονειρεύονται την απελευθέρωση των περιοχών τους.
Εικόνα: Εξέγερση Γερμανών κατά του Βυζαντίου, που χρηματοδοτήθηκε από τους Φράγκους.
Θρησκευτικοί Επαναστάτες
Φανατικοί – Ζηλωτές που επαναστατούν κατά τον αλλόδοξων προσπαθώντας να επιβάλουν την πίστη τους. Δεν υπάρχει καταλληλότερο παράδειγμα στην αληθινή ζωή από τους χρηματοδοτούμενους και καθοδηγούμενους ισλαμιστές στην σημερινή Συρία. Αλλόδοξοι χρηματοδοτούν αλλόδοξους προκειμένου να χτυπήσουν το υποψήφιο κράτος θύμα.
Στην συγκεκριμένη εικόνα, Επανάσταση καθολικών (παπικών) ζηλωτών σε Βυζαντινή επαρχία, χρηματοδοτούμενη από το βασίλειο της Καστίλης.
Επανάσταση ισλαμιστών σουνιτών στην Βυζαντινή επαρχία στο Δέλτα του Νείλου χρηματοδοτούμενη από χαλιφάτο της Αλγερίας.
Επανάσταση αιρετικών σε Περσική επαρχία χρηματοδοτούμενη από το χαλιφάτο της Βαγδάτης.

Επανάσταση αιρετικών: Λειτούργησε στον Μεσαίωνα με την γέννηση της εθνικής θρησκείας των Αράβων (ισλάμ), αργότερα την γέννηση του σιητικού ισλάμ, αλλά και στην Ευρώπη με την δημιουργία του φράγκοπαπισμού (ρωμαιοκαθολικισμού), προτεσταντισμού, της αίρεσης των καθαρών και αλλού του μονοφυσιτισμού και των κοπτών.
Στις μέρες μας Υπηρεσίες Πληροφοριών δημιουργούν και χρηματοδοτούν αιρετικές ομάδες, οι οποίες μέσα από την αιρετική ιεραποστολή τους πολλές φορές στοχεύουν  σε αποσταθεροποίηση, δημιουργία δικτύου πειθήνιων – υπνωτισμένων πρακτόρων κ.α.
 
 Επανάσταση των Αριστοκρατών

Στρατός που συγκροτήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την ολιγαρχία των αριστοκρατών (σήμερα θα λέγαμε της πλουτοκρατίας - καναλαρχίας) επιτίθεται στον στρατό της Αυτοκρατορίας.
Στον μεσαίωνα ανέτρεψαν και ανεβοκατέβασαν βασιλείς και άρχοντες, σήμερα σε απόλυτη συνεγασία με το διεθνές δίκτυο της Νέας Τάξης Πραγμάτων συνεχίζουν την ίδια τακτική μέσα από την πλύση εγκεφάλου των τηλεοπτικών καναλιών, την απόσυρση ή μη του κεφαλαίου από την αγορά και τα χρηματιστήρια κ.α
 Επανάσταση Σφετεριστών της Εξουσίας

Στρατός σφετεριστής της εξουσίας σε αραβικό χαλιφάτο της Αιγύπτου έχει καταλάβει περιοχή χρηματοδοτούμενος από κατασκόπους του Βυζαντίου.
Στον μεσαίωνα άρχοντες, πρίγκηπες, στρατηλάτες ανέτρεψαν τη νόμιμη εξουσία πολλές φορές υποβοηθούμενοι από στρατούς ξένων βασιλείων.
Σήμερα χούντες και πραξικοπηματίες χρηματοδοντούνται συνήθως από την υπερδύναμη και καταλαμβάνουν την εξουσία με την βία.
Ενδεικτικά μια Βυζαντινή επίθεση στην πρωτεύουσα των Φράγκων

Ο κατάλογος με τις επιλογές επίθεσης μέσω κατασκόπων, το κόστος και το ποσοστό επιτυχίας. Στην προκειμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη αυτή περιοχή της Φραγκιάς, υπάρχουν μόναχα τρεις επιλογές. 1ον Δολοφονία αξιωματούχου του Φραγκικού κράτους. 2ον Εξέγερση (Αναρχικών). 3ον Δολιοφθορά στο Φραγκικό στράτευμα.

Η επέκταση του Βυζαντίου μετά από χρηματοδοτούμενες εξεγέρσεις ανά τον κόσμο.


 
Τα περισσότερα από τα Ιταλικά κρατίδια έχουν καταλυθεί συμπεριλαμβανομένου και του Βατικανού, που πλέον αποτελεί Βυζαντινή και Ορθόδοξη επαρχία. Γερμανικά βασίλεια μετατρέπονται σε Βυζαντινές επαρχίες ή προτεκτοράτα. 
Το κράτος των Φράγκων σιγά σιγά ξεφραγκεύει και οι λαοί της Γαλατίας απευλευθερώνονται από τους απογόνους του βδελυρού Καρλομάγνου.
Οι τούρκοι έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη και αποτελούν ένα νεκρό έθνος.
Πέρσες και άλλα μουσουλμανικά χαλιφάτα χάνουν ολοένα και περισσότερα εδάφη ή προσαρτίζονται ως προτεκτοράτα του Βυζαντίου.

Οι αποικίες στη Δυτική Αφρική θα γίνουν η πύλη για την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου λίγο αργότερα.
Η Μεσόγειος Βυζαντινή λίμνη. Το βασίλειο των Φράγκων και της Καστίλης έχουν μετατραπεί σε Βυζαντινές επαρχίες.
Το βασίλειο της Αραγωνίας και η Αυστρία έχουν περιοριστεί γύρω από τις πρωτεύουσές τους.
Οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας κατέλυσαν τον Καύκασο και το βασίλειο της Ιβηρίας, έφτασαν ως το ρωσικό δουκάτο του Νόβγκοροντ στα Ουράλια όρη.

Η Βρετανία λίγο πριν το τέλος της
Η (ψευτο)Αγία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του Γερμανικού έθνους περικυκλώνεται και παράλληλα η Μέκκα νιώθει την Βυζαντινή απειλή να πλησιάζει.
Αυστρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σκωτία, πλέον Βυζαντινές επαρχίες. Η (ψευτό) Αγία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του Γερμανικού έθνους δεν υπάρχει πια. Μερικά Γερμανικά κρατίδια που έχουν επιζήσει μετατρέπονται σε Βυζαντινά προτεκτοράτα.
Η σημαία με τα τέσσερα Βήτα κυματίζει από τις Βρετανικές νήσους έως την Σκανδιναβία και την Βαλτική και από την Σιβηρία έως τις στέπες του Καζακστάν, την Περσία και την Ορθόδοξη πλέον Μέκκα και συνεχίζει από την Ερυθρά θάλασσα ως τον Ινδικό Ωκεανό, την Κασπία, τον Περσικό κόλπο και από την Ανατολική Μεσόγειο ως τον Ατλαντικό.


Επίλογος
Τα strategy αποκαλύπτουν πως σκέφτεται και ενεργεί η Νέα Τάξη στον ψηφιακό και κατ' επέκταση στον αληθινό κόσμο.

Η Νέα εποχή λοιπόν δρα ύπουλα και άκρως υποκριτικά, αφού επιτίθεται σε κράτη και ανεπιθύμητες για εκείνη κυβερνήσεις χωρίς η ίδια να φαίνεται.

Επιπλέον η επίθεσή της αυτή είναι ασυγκρίτως πιο οικονομική από το να κινητοποιούσε ολόκληρες στρατιές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι από την στιγμή που η Νέα Τάξη κατακτήσει μέσω ψευτοεξεγέρσεων – ψευτοεπαναστάσεων ένα κράτος ή μια περιοχή, το κυβερνά αοράτως και υπογείως, δίνοντας στον λαό την ψευδαίσθηση ότι επιλέγει, κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού όλοι οι υποψήφιοι είναι έμμεσα ή άμεσα άνθρωποι των κατακτητών. Το αποτέλεσμα στην υπόγεια αυτή αιχμαλωσία είναι οι πολίτες να μην μπορούν να αντιδράσουν ή επαναστατήσουν, αφού ο εχθρός είναι πραγματικά αόρατος και η όποια αντίδραση του λαού θα ξεσπά και θα εκτονώνεται στις πολιτικές μαριονέτες των κατακτητών.

Αν ο χάρτης της Βυζαντινής επικράτειας σάς φαίνεται μεγάλος, είναι γιατί χρισημοποιήσαμε την τακτική και τους παράγοντες που χρησιμοποιούν και τα σημερινά κράτη της Νέας Τάξης στο σημερινό κανονικό κόσμο κυρίως μέσα από τις Μυστικές υπηρεσίες τους (χρηματοδοτούμενες εξεγέρσεις – επαναστάσεις), αλλά και μέσα από τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.
Αν λοιπόν το φανταστικό αυτό Βυζάντιο σάς φαίνεται μεγάλο, αναλογιστείτε ότι η επικράτεια της αυτοκρατορίας του κακού (με τα προτεκτοράτα της Νέας Τάξης) στον αληθινό κόσμο είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερη.
Όμως εκεί που δεν φαίνεται ελπίδα έρχεται η ιστορία, που πάντα επαναλαμβάνεται, να μας δείξει μέσα από το παρελθόν το ίδιο το μέλλον, που αποκαλύπτει ότι σε αυτή την γη καμιά αυτοκρατορία καλή ή κακή όσο ισχυρή και να ‘ναι δεν θα κρατήσει για πάντα.

Το για πάντα δεν είναι γι' αυτή τη ζωή.
    Από το ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
yiorgosthalassis.blogspot.com
Το είδαμε εδώ
Αποκάλυψη ΣΟΚ μέσα από Strategy Game! Αποκάλυψη ΣΟΚ μέσα από Strategy Game! Reviewed by Unknown on 10:25 Rating: 5
Από το Blogger.