Όταν Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα «συναντιούνται»! (φωτο+video)

Όταν Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα «συναντιούνται»! (φωτο+video)
Μαγευτικές είναι οι εικόνες από ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει κοντά στην πόλη Skagen της Δανίας. Η Βαλτική και η Βόρεια Θάλασσα ενώνονται δημιουργώντας μια θαλάσσια γραμμή εξαιτίας της αντίθετης παλίρροιας των νερών δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.
baltic1
Στην ουσία οι δύο θάλασσες δεν μπορούν να «συγχωνευτούν» λόγω της διαφορετικής τους πυκνότητας, με αποτέλεσμα το σημείο «συνάντησης» τους να φαίνεται ξεκάθαρα από μακριά, καλύπτοντας μια μεγάλη έκταση κατά μήκος της οποίας δύο διαφορετικά χρώματα νερών είναι εμφανή.
baltic2
Επιπλέον, η Βαλτική έχει κρύα νερά σε αντίθεση με τη Βόρεια Θάλασσα που είναι πιο ζεστή. Όποιος, μάλιστα, σταθεί στο σημείο της ένωσης των δύο θαλασσών καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά της θερμοκρασίας.
baltic3
Η εμπειρία είναι μοναδική τόσο μέσω των εικόνων που δημιουργούνται όσο και με την ίδια την επαφή με τα νερά. Άλλωστε η βορειότερη πόλη της Δανίας αποτελεί ένα από τα διασημότερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου για το λόγο αυτό!
baltic4
baltic5

Το είδαμε εδώ
Όταν Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα «συναντιούνται»! (φωτο+video) Όταν Βόρεια και η Βαλτική Θάλασσα «συναντιούνται»! (φωτο+video) Reviewed by Unknown on 18:35 Rating: 5
Από το Blogger.