Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.00 στην Πλατεία Περιστεριών (Καλλιθέας), πάνω από την παλιά Λαχαναγορά και την διοργανώνει η συνέλευση «No Lager» Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά ένα κράτος σε πόλεμο.

Από τον Έβρο ως την Αμυγδαλέζα περίπου 10.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά βρίσκονται φυλακισμένοι στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης του ελληνικού κράτους. Το μόνο ποινικό αδίκημα που διέπραξαν είναι ότι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τόπους όπου ο καπιταλισμός έχει ταυτιστεί με τον μαζικό θάνατο. Από πολέμους, στους οποίους η Ελλάδα έχει (και αυτή) ενεργό συμμετοχή.

Τα περίπου 15 στρατόπεδα συγκέντρωσης που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, αλλά και τα κατά τόπους αστυνομικά κρατητήρια, "υποδέχτηκαν" τα θύματα των φασιστικών αστυνομικών πογκρόμ του "Ξενιου Δία", έτοιμα να προσφέρουν ωμή ελληνική φιλοξενία. Σήμερα, παρόλο που πολλοί από τους έγκλειστους μετανάστες έχουν εκτίσει το18μηνο ανώτατο όριο κράτησης, συνεχίζουν να κρατούνται επ' αόριστον, αφού έτσι αποφάσισε το νομικό συμβούλιο του κράτους.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών κατασκευάζουν γύρω τους μία κοινωνία στρατόπεδο, μια κοινωνία ελέγχου, με προφανή οφέλη για την κοινωνική σταθερότητα και επίκεντρο την στρατιωτική διαχείριση της εκμετάλλευσης της εργασίας.

Οι φυλακισμένοι μετανάστες με τις εξεγέρσεις, τις αποδράσεις και τις απεργίες πείνας στα κέντρα κράτησης δείχνουν αξιοπρέπεια και επιλέγουν να αγωνίζονται. Στεκόμαστε δίπλα τους, όχι απλά για λόγους ανθρωπισμού αλλά γιατί είναι δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας καθώς το ίδιο σύστημα που τους φυλακίζει απεργάζεται και την δική μας υποταγή».


πηγή
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών Reviewed by Unknown on 09:30 Rating: 5
Από το Blogger.