Γιατί αδειάζει τόσο γρήγορα η μπαταρία του κινητού;



Τα smartphones έχουν γίνει πια προέκταση του χεριού μας, αφού μας είναι αδύνατον να τα αποχωριστούμε! SMS, email, social media, μουσική, ραδιόφωνο, χάρτες, το πολύτιμο μας smartphones είναι πάντα εκεί στη τσέπη μας να μας εξυπηρετήσει. 




Είναι ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο μας που χωρά στην παλάμη μας.

Αλλά, αυτό το πανίσχυρο «μαραφέτι» έχει μια αδυναμία... στηρίζεται στην μπαταρία του, η οποία τελειώνει σε λιγότερο από ημέρα (στην καλή περίπτωση) και μας αφήνει σύξυλους.

Ο μοναδικός τρόπος για να αποφύγουμε το γρήγορο άδειασμα της μπαταρίας είναι βρούμε τους «ενόχους» και να τους τερματίσουμε. Οθόνη Ο μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας, ειδικά όταν η φωτεινότητα είναι ρυθμισμένη στην υψηλότερη κλίμακα. Ορίστε τη φωτεινότητα στο αυτόματο (ώστε να αυξομειώνεται ανάλογα με το εξωτερικό φως) ή ορίστε τη στο 50%. Ρυθμίστε τη να σβήνει μετά από 30 δευτερόλεπτα αδράνειας ή ένα λεπτό. Location services Για τους πιο αρχάριους, πρέπει να αναφέρουμε τι είναι ένα location service. Όταν είστε στο Facebook και γράφετε ένα status update και αυτό συμπληρώνει από κάτω «near Athens», τότε έχει χρησιμοποιήσει ένα Location service. Πολλές εφαρμογές (χάρτες, Facebook, Foursquare) χρησιμοποιούν το GPS, το WiFi και το τηλεφωνικό σήμα για να διαπιστώσουν πού ακριβώς βρίσκεστε. Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτή η λειτουργία, τότε αφαιρέστε τα από τις σχετικές ρυθμίσεις ή αφήστε τα μόνο για εφαρμογές όπου πραγματικά χρειάζονται. Το Facebook στο παρασκήνιο Ακόμα και αν στο smartphone σας εμφανίζεται η αρχική οθόνη, το Facebook δεν έχει κλείσει, να είστε σίγουροι. Τρέχει συνεχώς στο background, ζητά συνεχώς data από το δίκτυο, κατεβάζει και απεικονίζει φωτογραφίες, προσδιορίζει τη θέση σας και, φυσικά, απασχολεί την οθόνη. Αν η μπαταρία σας είναι στο 10% και κάτω, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε προτού τσεκάρετε τι κάνει η παρέα σας και τι εικόνες ανέβασε. Οι «δωρεάν» εφαρμογές Για να έρθει αυτή η μικρή διαφήμιση στο κάτω μέρος της οθόνης, όταν παίζετε ένα παιχνίδι, χρησιμοποίησε τη σύνδεσή σας -3G ή WiFi- και για να φανεί καταναλώνει ενέργεια επίσης. Ίσως θέλετε να αγοράσετε την ad-free έκδοση των αγαπημένων σας εφαρμογών.

Selfie 2633227b
3G Η κεραία του 3G επικοινωνεί συνεχώς με την κεραία της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και καταναλώνει έτσι πολύ περισσότερη ενέργεια από όση αν είχατε συνδεθεί στο πολύ κοντινότερο WiFi. To Email σας και τα updates στα social media Τα smartphones σας είναι ρυθμισμένα, ώστε να είναι σε συνεχή σύνδεση με το email σας και με τα social media, όπως το Facebook,για να σας έρχονται όλες οι νέες ειδοποιήσεις. Αν η μπαταρία σας είναι σε επικίνδυνα χαμηλό ποσοστό ακυρώστε τα αυτόματα updates.
facebook-view-sent-requests-01
Οι ξεχασμένες εφαρμογές Μπορεί εμείς να μην τις ανοίγουμε, αλλά εκείνες τρέχουν στο background και ζητούν ενέργεια, ίσως και data. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα και απεγκαταστήστε όσες δεν χρειάζεστε. Το bluetooth και το WiFi Αν δεν έχετε ακουστικά ή άλλες συσκευές bluetooth τότε δεν υπάρχει λόγος να το έχετε enabled. Ομοίως, αν είστε κάπου όπου δεν έχετε κάλυψη WiFi, απενεργοποιήστε το ώστε να μην ψάχνει συνεχώς για διαθέσιμα δίκτυα.

ΠΗΓΗ
Γιατί αδειάζει τόσο γρήγορα η μπαταρία του κινητού; Γιατί αδειάζει τόσο γρήγορα η μπαταρία του κινητού; Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.