Τι είναι οι χημικές δίαιτες πόσο βοηθούν στην απώλεια βάρους και τι πρέπει να προσέχετε για να είστε υγιείς





Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, μεγάλη απώλεια βάρους και σε μικρό χρονικό διάστημα είναι...όσεςπεριλαμβάνουν τροφές μιας κατηγορίας π.χ. πρωτεϊνη ή φρούτα και υπολείπονται από υδατάνθρακες .



Αυτόματα έρχεται η ξαφνική απώλεια βάρους και ο οργανισμόςπαθαίνει σοκ αφού από τις παλιές κακές συνήθειες, έρχεταιπερίοδος ‘‘λιτότητας’’. Βέβαια θα αναρωτιέστε γιατί ονομάζονται χημικές; Ο όρος, φυσικά έχει να κάνει με τη χημεία του οργανισμού, διότι επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις και έτσι συντελεί στην απώλεια κιλών.

Extra tips

Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο MSC MBA, υπεύθυνη του Διαιτολογικού Κέντρου «Σώμα Υγιές» κα Κάλλια Γιαννιτσοπούλου που μίλησε για τις χημικές δίαιτες δίνει χρήσιμα tips.

«Σαν διαιτολόγος-διατροφολόγος είμαι αντίθετη στις χημικές δίαιτες γιατί αν κάποιος συνεχίσει σε βάθος χρόνου το διαιτολόγιο αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στον οργανισμό του. Η συγκεκριμένη κατηγορία δίαιτας είναι πλούσια σε πρωτεϊνικάστοιχεία, ενώ είναι περιορισμένη σε υδατάνθρακες γι΄ αυτό δεν συνιστώ καθόλου άσκηση, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδα, ατονία, έλλειψη συγκέντρωσης και αϋπνίες».
Το θετικό είναι πως επειδή η διατροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, θα αισθάνεσαι χορτάτη!
Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις τη χημική δίαιτα να κάνεις εξετάσεις για να ελέγξεις τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα σου.

Επειδή η δίαιτα δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά, αν αποφασίσεις να παρατείνεις το χρονικό διάστημα που θα την κάνεις φρόντισε, πάντα σε συνεννόηση με κάποιον γιατρό, να πάρεις ένασυμπλήρωμα ασβεστίου.

Καταλήγουμε πως οι χημικές δίαιτες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνεςγια τον οργανισμό μας. Χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και υπομονή ενώ η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Με αφορμή τους θερινούς μήνες, ας ξεκινήσουμε μία καλύτερη διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Σκεφθείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά!
ΠΗΓΗ

Τι είναι οι χημικές δίαιτες πόσο βοηθούν στην απώλεια βάρους και τι πρέπει να προσέχετε για να είστε υγιείς Τι είναι οι χημικές δίαιτες πόσο βοηθούν στην απώλεια βάρους και τι πρέπει να προσέχετε για να είστε υγιείς Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 02:30 Rating: 5
Από το Blogger.