Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας

Ο Εμίρης του Κατάρ τρελαίνει την ΛευκάδαΜε ανοιχτό το στόμα έμειναν οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας, αντικρίζοντας δύο τεράστια γιοτ να κλείνουν στην κυριολεξία τον ορίζοντα....


Κάποιοι μίλησαν για κρουαζιερόπλοια βλέποντας το μέγεθος. Όμως όταν διαβάσαμε το όνομα του ενός καταλάβαμε. Πρόκειται για το ιδιωτικό γιοτ KATARA που ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ.
Τον 62χρονο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί και πρόκειται για το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο.
Για την ιστορία ο Εμίρης παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 υπέρ του γιου του, Ταμίμ μπιν Χαμάντ (Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani), ο οποίος τον διαδέχθηκε στις 25 Ιουνίου 2013.
To KATARA που αυτή την ώρα μαζί με άλλο αντίστοιχο σκάφος βρίσκονται στον Αη Γιάννη είναι ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του μόλις το 2010. Το σκάφος έχει μήκος 124 μ. και έχει καταταχθεί ως το 14ο καλύτερο στον κόσμο.
Αν το κρίνουμε από τον όγκο του θεωρείται το ψηλότερο στον κόσμο με δύο καταστρώματα έχει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων και έχει κοστίσει 300 εκατ. δολάρια.
Πηγή: lefkadapress.gr

Το είδαμε εδω...
Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι λουόμενοι στον Αη Γιάννη της Λευκάδας Reviewed by Unknown on 14:18 Rating: 5
Από το Blogger.