Ο ισλαμιστής που αποκεφάλισε τον James Foley ήταν Βρετανός [βίντεο]

Συγκλονιστική είναι η εξέλιξη του απκεφαλισμού μπροστά στην κάμερα ενός Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστές του ISIL .Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον επιστρέφει στο Λονδίνο εσπευσμένα απο τις διακοπές του, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο τζιχαντιστής που αποκεφαλίζει τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλει στο Ιράκ είναι βρετανός.
"Φαίνεται πως πρόκειται για έναν Βρετανό. Θα κάνουμε περαιτέρω έρευνες για να είμαστε σίγουροι", δήλωσε προς το BBC ο βρετανός υπουργός εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος εξέφρασε την "απόλυτη φρίκη" του για το βίντεο του αποκεφαλισμού.
"Αν είναι αλήθεια, ο κτηνώδης φόνος του Τζέιμς Φόλεϊ προκαλεί σοκ και αποστροφή", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος  "θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και ανώτερους αξιωματούχους από το υπουργείο Εσωτερικών, το Φόρεϊν Όφις και τις υπηρεσίες για να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία και την απειλή που δημιουργείται από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους".
Σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Βρετανίας, η εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου "είναι ένα επιπλέον παράδειγμα της θηριωδίας αυτής της οργάνωσης".
"Ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό που συμβαίνει στη Συρία και το Ιράκ συνιστά άμεση απειλή για τη δική μας εθνική ασφάλεια είναι η παρουσία (στις χώρες αυτές) ενός σημαντικού αριθμού συμπολιτών μας που υπάρχει κίνδυνος, σε δεδομένη στιγμή, να επιδιώξουν να μπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με ικανότητες και τεχνικές που απέκτησαν κοντά σ' αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις", δήλωσε ο υπουργός κα πρόσθεσε πως υπάρχουν "ολοένα και περισσότεροι" Βρετανοί στο Ιράκ.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος δείχνει έναν μασκοφόρο άνδρα, με μαύρα ρούχα, που φαίνεται να κόβει το λαιμό του Τζέιμς Φόλεϊ ο οποίος είχε απαχθεί από ενόπλους στη Συρία τον Νοέμβριο του 2012. Μάλιστα πριν από τον θάνατό του ο άνδρας προτρέπει με μήνυμά του τους δικούς του ανθρώπους να ξεσηκωθούν ενάντια στους πραγματικούς του δολοφόνους, την αμερικανική κυβέρνηση. Απευθύνεται εξάλλου και στον αδερφό του Τζον, μέλος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, παροτρύνοντάς τον να αναλογιστεί τις πράξεις του που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στο Ιράκ.
«Σκέψου Τζον ποιος πήρε την απόφαση να βομβαρδίσει το Ιράκ πρόσφατα και να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους, όποιοι κι αν ήταν. Σκέψου Τζον ποιον πραγματικά σκότωσαν, σκέφτηκαν εμένα ή την οικογένειά σου όταν έλαβαν αυτή την απόφαση; Εκείνη τη μέρα πέθανα Τζον, όταν οι συνάδελφοι σου έριξαν εκείνη τη βόμβα υπέγραψαν τον θάνατό μου. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο και να μπορούσα να δω για ακόμα μια φορά την οικογένειά μου, αλλά αυτή η ευκαιρία έχει πλέον χαθεί. Σε γενικές γραμμές εύχομαι να μην ήμουν αμερικάνος», αναφέρει στο συγκινητικό μήνυμά του ο Τζέιμς Φόλει.
«Ουδέποτε νιώσαμε τόσο περήφανοι για τον γιο μας Τζιμ», απάντησε η μητέρα του Νταϊάν Φόλεϊ σε μήνυμα στο Facebook. «Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του συριακού λαού. Ικετεύουμε τους απαγωγείς να μην σκοτώσουν τους άλλους όμηρους. Όπως ο Τζιμ, είναι και αυτοί αθώοι. Δεν έχουν καμία επιρροή στην πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στο Ιράκ, τη Συρία και αλλού στον κόσμο».
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να εξακριβώσουν «το συντομότερο δυνατόν» την αυθεντικότητα του βίντεο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Τζέιμς Φόλεϊ είχε απαχθεί στη βόρεια Συρία στις 22 Νοεμβρίου του 2012. Η οικογένειά του, η οποία είχε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης, δεν είχε από τότε κανένα νέο του.
Το βίντεο, διάρκειας μικρότερης των πέντε λεπτών και με τίτλο «Μήνυμα προς την Αμερική» γυρίστηκε σε ερημική περιοχή, χωρίς να καθίσταται δυνατό να αναγνωριστεί ποια είναι η περιοχή αυτή. Ο μασκοφόρος άνδρας που φαίνεται να προχωρεί στην εκτέλεση του δημοσιογράφου μιλά στα αγγλικά με βρετανική προφορά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Το είδαμε εδω...
Ο ισλαμιστής που αποκεφάλισε τον James Foley ήταν Βρετανός [βίντεο] Ο ισλαμιστής που αποκεφάλισε τον James Foley ήταν Βρετανός [βίντεο] Reviewed by Unknown on 15:02 Rating: 5
Από το Blogger.