ΝΕΟ χαρτονόμισμα των 10 ευρώ από την άλλη βδομάδα...Δείτε το! [video+photo]



Με την προσωπογραφία της Ευρώπης και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να μην παραχαράσσεται εύκολα, κυκλοφορεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ...


Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει κοινά στοιχεία με εκείνο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. 



Έχει όμως αποκτήσει νέα εμφάνιση και ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης – μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας – στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.



Όπως και τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με την αφή αλλά και οπτικά, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».

Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά.



ΝΕΟ χαρτονόμισμα των 10 ευρώ από την άλλη βδομάδα...Δείτε το! [video+photo] ΝΕΟ χαρτονόμισμα των 10 ευρώ από την άλλη βδομάδα...Δείτε το! [video+photo] Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 02:30 Rating: 5
Από το Blogger.