Ο γύρος της Ευρώπης σε 24 ώρες: Τρεις Νορβηγοί το έκαναν, ξεκινώντας από την Ελλάδα [εικόνες]


Ο γύρος της Ευρώπης σε 24 ώρες: Τρεις Νορβηγοί το έκαναν, ξεκινώντας από την Ελλάδα [εικόνες]

Ο Gunnar Garfors, ο Øyvind Djupvik και ο Tay-yong Pak, όταν ήταν μικροί, θα πρέπει να διάβαζαν ανελιπώς τις περιπέτειες του Φιλέα Φογκ. 





Εκείνος έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, αλλά οι τρεις νορβηγοί αποφάσισαν να γυρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης μέσα σε ένα 24ωρο!
Δεν χρησιμοποίησαν αερόστατο, αλλά έκαναν το σχέδιό τους πραγματικότητα χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο και σε όποιες περιπτώσεις χρειαζόταν έπαιρναν και αεροπλάνο, αλλά με το που κατέβαιναν στο αεροδρόμιο, ένα αυτοκίνητο τους περίμενε για να συνεχίσουν το δρόμο τους.
Ξεκίνησαν από τον Ελλάδα στις 21 Σεπτεμβρίου, έφτασαν μέχρι την Ολλανδία και δίχως να χάσουν χρόνο πετάχτηκαν μέχρι το Λιχτενστάιν. Το ταξίδι τους φυσικά είχε πολλά απρόοπτα και δυσκολίες. Όπως η ουρά που τους περίμενε στο Κόσοβο για να περάσουν τα σύνορα. Έτσι αναγκάστηκαν να παρατήσουν το αυτοκίνητό τους να περάσουν με τα πόδια την περιοχή, μόνο και μόνο για να καταγραφεί πως πέρασαν από εκεί.
Ο κάμεραμαν που είχαν προσλάβει, συνελήφθη στην Ελλάδα καθώς τραβούσε παρανόμως πλάνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ακόμα και έτσι, όμως, νιώθουν πως έκαναν ένα ταξίδι δρόμου που τους πρόσφερε μια σπάνια εμπειρία. Στην αρχή όλα ξεκίνησαν ως αστείο, έβαλαν στοίχημα με χρήματα με έναν φίλο τους στη Νορβηγία πως θα τα καταφέρουν και τελικώς το έκαναν.
Αυτή ήταν η δεύτερη προσπάθειά τους να κάνουν το εγχείρημά τους πραγματικότητα. Είχε προηγηθεί μια προσπάθεια τον περασμένο Μάιο, αλλά τότε είχαν επισκεφθεί 17 χώρες. Έτσι τώρα έσπασαν το ρεκόρ τους κατά δύο χώρες παραπάνω.
Μάλιστα, είχαν μοιράσει και τις αρμοδιότητες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο ένας οδηγούσε συνεχώς, ο άλλος κοιτούσε τον χάρτη και ο τρίτος τους έδινε φαγητό και καφέ να σταθούν όρθιοι.


ΠΗΓΗ

Ο γύρος της Ευρώπης σε 24 ώρες: Τρεις Νορβηγοί το έκαναν, ξεκινώντας από την Ελλάδα [εικόνες] Ο γύρος της Ευρώπης σε 24 ώρες: Τρεις Νορβηγοί το έκαναν, ξεκινώντας από την Ελλάδα [εικόνες] Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 13:30 Rating: 5
Από το Blogger.