ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική κόστισε ΜΟΝΟ 15.527,25 ευρώ για τα 40 χρόνια της Ν.Δ.


fgdjhk

Αν και χωρίς διοίκηση η ΝΕΡΙΤ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωσή σχετικά με το θέμα της σπατάλης για τη κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.



Διαβάστε την ανακοίνωση και εσείς και μετά θα έχετε και την ανάλογη απάντηση για το που πηγαίνουν τα λεφτά που πληρώνουμε στο ανταποδοτικό τέλος –χαράτσι για τη ΝΕΡΙΤ…

Η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη της πρόσφατης ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Χαλκιδική από τη ΝΕΡΙΤ, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει τα ακόλουθα:

1- Οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες «σπατάλες» στο κόστος κάλυψης της ομιλίας δεν ευσταθούν. Για την ακρίβεια, η ΝΕΡΙΤ επέλεξε τον βέλτιστο οικονομικά τρόπο κάλυψης, όπως αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από τα κάτωθι:

-Επελέγη η αποστολή συνεργείου της ΝΕΡΙΤ από την Αθήνα με ίδια μέσα ως η πλέον οικονομική λύση, εφόσον το συνολικό κόστος έφτασε τα 15.527,25 ευρώ. Σε περίπτωση που η ΝΕΡΙΤ αποφάσιζε να μισθώσει ιδιωτικό συνεργείο με τις ίδιες παροχές (επτακάμερο OB Van, γερανό, δύο ENG) το κόστος θα ανήρχετο σε περισσότερα από 24.000 ευρώ, βάσει του τιμολογίου των εν λόγω υπηρεσιών.
- Δεν υπήρξε καμία απολύτως σπατάλη ή υπέρβαση στην αποστολή της ΝΕΡΙΤ, καθώς η εκτός έδρας αποζημίωση των υπαλλήλων (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή) καθορίζεται αυστηρά από τον Ν. 2685/99. Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι από το 1999 δεν έχει υπάρξει αναπροσαρμογή των προβλεπομένων ποσών για την αποζημίωση των υπαλλήλων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η «σπατάλη» για την ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων κατά την ημέρα επιστροφής, ανήλθε στα εννέα ευρώ ανά άτομο.

- Ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την κάλυψη, προέκυψε από τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας για την παραγωγή ποιοτικού και αξιόπιστου αισθητικά αποτελέσματος – αρχή την οποία η ΝΕΡΙΤ τηρεί απαρέγκλιτα στην κάλυψη των δραστηριοτήτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών.
- Σε σχέση με τις ημέρες παραμονής της αποστολής, η ΝΕΡΙΤ έκρινε αναγκαία για την ασφάλεια της μεταδόσεως την πραγματοποίηση δοκιμής την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Βάσει του ισχύοντος συστήματος αποζημίωσης του προσωπικού κρίθηκε πλέον συμφέρουσα η αναχώρηση της αποστολής από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, καθότι το κόστος διανυκτέρευσης των εργαζομένων ήταν μικρότερο από την καταβολή υπερωριακής αμοιβής, σε περίπτωση αυθημερόν πραγματοποίησης της δοκιμής.

2 - Δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Χαλκιδική σε σχέση με τη ΔΕΘ. Η ΝΕΡΙΤ κάλυψε με τα ίδια ακριβώς μέσα τόσο την ομιλία του Πρωθυπουργού όσο και τη συνέντευξη Τύπου του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ προσέφυγε σε μίσθωση μέσων για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οφείλεται στο ότι η απουσία σημαντικού αριθμού υπαλλήλων για τόσο μεγάλο διάστημα από τις θέσεις τους, θα επέφερε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της».


ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική κόστισε ΜΟΝΟ 15.527,25 ευρώ για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική κόστισε ΜΟΝΟ 15.527,25 ευρώ για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. Reviewed by F.R.A.U.L.E.I.N AC on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.