Δεν μας έφτανε ο Έμπολα -Ψύλλοι Θετικοί στη Πανούκλα στην Αριζόνα

Κάτι σκοτώνει τα σκυλιά στα λιβάδια που ζουν μέσα και γύρω από το Doney Park στο Flagstaff, της Αριζόνα και οι αξιωματούχοι υγείας έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για Πανούκλα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ψύλλοι που συλλέγονται από τα λαγούμια γύρω από το Doney είναι θετικοί στη νόσο, που ρήμαξε την Ευρώπη για περίπου 150 έτη κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα, κερδίζοντας το όνομα "ο Μαύρος Θάνατος", πριν τελικά κοπάσει.



Το ABC 15 News στο Φοίνιξ αναφέρει ότι οι κάτοικοι σε ολόκληρη την περιοχή έχουν ήδη κοινοποιηθεί από την Coconino County Public Health Services District (CCPHSD), η οποία διεξήγαγε τα τεστ, που έδειξαν ότι η Πανούκλα είναι παρούσα. Η παρακολούθηση θα συνεχιστεί, η περιοχή, λέει, και η κατάσταση θα πρέπει να αξιολογούνται συνεχώς για να προσδιοριστεί κατά πόσον ή όχι απαιτείται περαιτέρω δράση για να περιοριστεί η ασθένεια.
Οι αρχές λένε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δραστηριότητα Πανώλης στην περιοχή, αυτό το έτος, και ότι η ασθένεια είναι γνωστό ότι ενδημεί στην περιοχή. Πόσο διαδεδομένη είναι στην πραγματικότητα, ωστόσο, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο και μπορεί να υποτιμάται, αποκάλυψε το CCPHSD σε ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου.
Ο Μαύρος Θάνατος αφάνισε το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης
Κάθε αναφορά της λέξης Πανούκλα είναι πιθανό να ξυπνάει τις σκέψεις μαζικών θανάτων- αφού, περίπου το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης αφανίστηκε όταν ο Μαύρος Θάνατος ξέσπασε. Γνωστό επισήμως ως Yersinia pestis, το βακτήριο είναι γνωστό ότι έχει προκαλέσει τρία σημαντικά ξεσπάσματα: την πανούκλα του Ιουστινιανού, την μεγάλη πανούκλα και την σύγχρονη πανούκλα, η τελευταία εκ των οποίων, η πιο πρόσφατη, είχε εξαπλωθεί σε όλη την Κίνα και εν μέρει στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του 1860.
Όσο οδυνηρά κι ήταν αυτά τα γεγονότα, οι ειδικοί λένε ότι το κοινό δεν θα πρέπει να ανησυχεί για τους ψύλλους που μεταφέρουν την πανούκλα στην Αριζόνα. Με την έλευση των σύγχρονων αντιβιοτικών και τη βελτίωση της υγιεινής, λέει ο Dave Wagner, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου για Μικροβιακής Γενετικής και Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Βόρειας Αριζόνα (NAU), η σύγχρονη κοινωνία δεν χρειάζεται να ανησυχεί.
"Οι άνθρωποι θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για τις ζώνες ασφαλείας και την ασφαλή οδήγηση από ότι το νόσημα της πανούκλας", δήλωσε στην εφημερίδα The Arizona Republic.


Η Πανούκλα φαίνεται να αναδύεται ως επί το πλείστον στην περιοχή «Four Corners» της αμερικανικής ΔύσηςΟ Wagner και ο συνάδελφός του Δρ Paul Keim έχουν μελετήσει την εξέλιξη των μολυσματικών ασθενειών όπως η Πανούκλα για χρόνια, προσπαθώντας να κατανοήσουν καλύτερα πώς εξαπλώθηκε, που θα εξαπλωθεί και γιατί. Το δίδυμο έχει καθορίσει ότι η πανούκλα προτιμά ιδιαίτερα τη δυτική ακτή των ΗΠΑ και φαίνεται να αναδύεται στο "Four Corners" περιοχή όπου συναντούνται η Αριζόνα, το Νέο Μεξικό, η Γιούτα και το Κολοράντο.
"Δεν είναι πολύ καλά κατανοητό", πρόσθεσε ο Βάγκνερ στην The Arizona Republic. "Πιστεύουμε ότι έχει να κάνει με το κλίμα και την κοινότητα των τρωκτικών".
Οι άνθρωποι έχουν πολύ μικρό κίνδυνο να προσβληθούν από πανούκλα από αυτά τα πλάσματα, λέει, και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ. Η υγιεινή έχει βελτιωθεί κατακόρυφα από τον Μεσαίωνα, όταν η πανούκλα ήταν μια πραγματική απειλή και οι άνθρωποι σήμερα σπανίως έρχονται σε άμεση επαφή με αρουραίους και άλλους κοινούς φορείς της νόσου.
Οι ψύλλοι μπορούν να δαγκώνουν τους ανθρώπους, όμως και τους αρέσουν ιδιαίτερα τα οικιακά ζώα, όπως γάτες και σκύλοι. Για το λόγο αυτό, είναι σοφό να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε χώρους όπως το Doney Park, ειδικά εάν έχετε ζώα μαζί σας. Οι αξιωματούχοι προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην κατασκηνώνουν στην περιοχή του Doney Park μέχρι νεωτέρας.
"Η περίοδος επώασης από τη στιγμή που ο ψύλλος δαγκώσει, μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι μία έως επτά ημέρες", δήλωσε ο Marlene Gaither του CCPHSD στο FOX News 10.
"Τα συμπτώματα είναι αιφνίδιος πυρετός, όπως 40 ° ή μεγαλύτερος, το σώμα πονάει... πολύ άσχημα ρίγη και έτσι αναζητάτε γιατρό".
Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.abc15.com
  2. http://www.azcentral.com
  3. http://azdailysun.com
  4. http://www.fox10phoenix.com/
  5. http://www.naturalnews.com/047229_bubonic_plague_fleas_Arizona.html?utm_content=buffer93109&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer#
Το είδαμε εδω...
Δεν μας έφτανε ο Έμπολα -Ψύλλοι Θετικοί στη Πανούκλα στην Αριζόνα Δεν μας έφτανε ο Έμπολα -Ψύλλοι Θετικοί στη Πανούκλα στην Αριζόνα Reviewed by Unknown on 15:51 Rating: 5
Από το Blogger.