Μικροσκοπικό μινι-ελικόπτερο «κατάσκοπος» παρακολουθούσε το ελληνικό Πεντάγωνο


Υπήρχαν «φήμες» τις προηγούμενες ημέρες για περιστατικό με μινι-ελικόπτερο που έλαβε χώρα στο ελληνικό Πεντάγωνο. Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, το αξιολόγησαν αμέσως ως πάρα πολύ σοβαρό.
Στη υπόθεση ενεπλάκη και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία , αλλά και η ΕΥΠ, αλλά δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του παράνομου «επισκέπτη». Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο έπαιξε και ο τύπος του τηλεκατευθυνόμενου ελικοπτέρου, που κατά τα φαινόμενα, πιθανότατα εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας « Πρώτο Θέμα», λίγο μετά τα μεσάνυκτα της περασμένης Δευτέρας , οι σκοποί στην ανατολική πλευρά του Πενταγώνου, εντόπισαν ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο, αρχικά από τον θόρυβο και στην συνέχεια του έκαναν οπτική αναγνώριση. Το τηλεχειριζόμενο μινι-ελικόπτερο, άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση ώσπου χάθηκε στο σκοτάδι. Ειδοποιήθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ, διότι υπήρξε η πιθανότητα να αποτελεί φάρσα με αερομοντέλο, και αποφασίστηκε το επόμενο βράδυ , άνδρες της ελληνικής αστυνομίας να ακροβολισθούν στα πέριξ του Πενταγώνου και να αναμένουν.
Πράγματι το μινι-ελικόπτερο έκανε και πάλι την εμφάνιση του, για μικρό χρονικό διάστημα και έπειτα χάθηκε μέσα στο σκοτάδι. Το περιστατικό αξιολογήθηκε αμέσως, ως λίαν σοβαρό και ειδοποιήθηκε η ΕΥΠ.
Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα και τον ρεπορτάζ, την δεδομένη χρονική περίοδο υπήρξαν σκέψεις οι σκοποί να πυροβολήσουν και να «κατεβάσουν» το ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η προέλευση και εάν τελικά ήταν απλό τηλεκατευθυνόμενο αερομοντέλο η υψηλής τεχνολογίας κατασκοπευτικό όχημα με κάμερες .
Την υπόθεση την έχει αναλάβει η ΕΥΠ, και διερευνάται επισταμένα, καθώς αποτελεί το δεύτερο κρούσμα κατασκοπείας στην χώρας. Η πρώτη περίπτωση όπως είχαμε γράψει στο Pentapostagma.gr, αφορούσε σύμφωνα με πληροφορίες κεραία-παρεμβολέα που βρέθηκε τοποθετημένη από αγνώστους στην περιοχή της Πάρνηθας. Η αποστολή της ήταν να «παρεμβαίνει» έτσι ώστε το σήμα του σταθμού ραντάρ της ΠΑ στην Πάρνηθα, να γίνεται ιδιαίτερα ασθενές ή να χάνεται εντελώς από τα όργανα των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.
Η χρήση μικροσκοπικών τηλεκατευθυνόμενων αεροχημάτων χρησιμοποιείται ευρέως στις ένοπλες δυνάμεις , καθώς και στις μυστικές υπηρεσίες.
Ο νέος κατάσκοπος λοιπόν της εποχής μας, είναι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος με μέγεθος μόλις 10 εκατοστών.
Οι Βρετανοί είναι από τους πρώτους που χρησιμοποιούν τα μικροσκοπικά ελικόπτερα επιτήρησης, τα οποία μεταδίδουν βίντεο και φωτογραφίες στους διαχειριστές τους στο πεδίο μάχης.
Το μικροσκοπικό ελικόπτερο με την ονομασία Black Hornet Nano Unmanned Air Vehicle μοιάζει με παιχνίδι παιδιού καθώς εχει διαστάσεις 10 εκ./ 2,5 εκ και ειναι εξοπλισμένο με μια μικροσκοπίκή κάμερα.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η χώρα μας είναι «στόχος» ξένων δυνάμεων, και κρίσιμες υπηρεσίες όπως το ελληνικό Πεντάγωνο, παρακολουθούνται και κατασκοπεύονται με την χρήση νέας υπερσύγχρονης τεχνολογίας. Γιατί ξαφνικά γίναμε στόχος ξένων δυνάμεων; Και ποια συμφέροντα διακυβεύονται από τέτοιες ενέργειες; Πιθανή περίπτωση είναι η κατασκοπεία να αφορά «χώρα», που έχει άμεσα και μεγάλα συμφέροντα και αυτή στο Αιγαίο πέλαγος, αλλά καμιά φορά «σου έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις».



ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ
Μικροσκοπικό μινι-ελικόπτερο «κατάσκοπος» παρακολουθούσε το ελληνικό Πεντάγωνο Μικροσκοπικό μινι-ελικόπτερο «κατάσκοπος» παρακολουθούσε το ελληνικό Πεντάγωνο Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.