ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ......ΠΟΥΘΕΝΑ

Ποια είναι η χρησιμότητα της κατασκευής του; Γιατί η Κίνα δεν είχε γνωστοποιήσει τίποτε σχετικά με τις προθέσεις της; 

Ποιος ο λόγος να 

διατηρεί το πέπλο μυστηρίου που συνοδεύει αυτό το… ινκόγκνιτο νησί;Πολλές απορίες ανά την υφήλιο έχει προκαλέσει η κατασκευή μιας τεχνητής έκτασης που ξεφύτρωσε ξαφνικά, στη μέση του… πουθενά, στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Χτίστηκε κατ’ εντολή της κινεζικής κυβέρνησης καταμεσής μιας θαλάσσιας περιοχής αμφισβητούμενων υδάτων, πάνω σε ύφαλο που προηγουμένως βρισκόταν ολόκληρος κάτω από το νερό.

Ο ύφαλος αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους που ήταν επί χρόνια στο επίκεντρο εδαφικών διαφορών, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία. Οι φόβοι ότι η Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αρχιπέλαγος για την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων άρχισαν να φουντώνουν από τον Αύγουστο, όταν ξεκίνησε την ανάκτηση των εγκαταλελειμμένων νησιών του πελάγους, ή αλλιώς των νησιών Σπράτλεϊ. Εκεί φιλοξενείται πλέον στρατιωτικός εξοπλισμός που ανήκει στην κομμουνιστική υπερδύναμη.

Δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν ότι από τη στιγμή της ανακατάληψης των νήσων Σπράτλεϊ, τον Αύγουστο, οι εργαζόμενοι έχουν επεκτείνει το τεχνητό νησί και μάλιστα αρκετά. Εχει πλέον μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 200 με 300 μέτρα, όσο χρειάζεται δηλαδή για να μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί ένα αεροπλάνο. Τόσο ο διάδρομος προσγείωσης, όσο και το λιμάνι στα ανατολικά του υφάλου είναι ορατά από τις δορυφορικές φωτογραφίες. Το τελευταίο, μάλιστα, είναι τόσο μεγάλο που κατά τα φαινόμενα θα μπορούν να προσεγγίσουν με ευκολία δεξαμενόπλοια και πολεμικά πλοία.
«Πρέπει να βγούμε έξω, να συμβάλουμε στην περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε σιβυλλικά ο συνταγματάρχης της κινεζικής αεροπορίας Τζιν Τζιχρούι, όταν ρωτήθηκε για το αν το νησί θα έχει τη χρήση ενός κανονικού αεροδρομίου.
Τα νησιά Σπάρτλεϊ ανακαλύφθηκαν περί το 1835 από τον καπετάνιο του βρετανικού φαλαινοθηρικού σκάφους Ρίτσαρντ Σπράτλεϊ και αποτελούν εδώ και δύο αιώνες εστία διαπληκτισμών ανάμεσα σε Φιλιππίνες, Βιετνάμ και Κίνα.
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ......ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ......ΠΟΥΘΕΝΑ Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.