ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Αν το ταξίδι με το αεροπλάνο δεν είναι το καλύτερό σας τότε σίγουρα δεν πρέπει ποτέ να επισκεφτείτε του παρακάτω προορισμούς.
Για όσους τρέμουν στην ιδέα της απογείωσης και της προσγείωσης σίγουρα οι παρακάτω προορισμοί δεν είναι οι κατάλληλοι για κάποια εξόρμηση, αφού ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης θυμίζει περισσότερο “fun park” παρά αεροδρόμιο.
Το σίγουρο είναι πως τα παρακάτω αεροδρόμια υπάρχουν και... κόβουν την ανάσα.
Βρίσκονται στη μέση ωκεανών, ανάμεσα σε βουνά ή σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Παρόλα αυτά δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια άξια προσοχής αλλά και οι πιλότοι που καταφέρνουν να προσγειώσουν και να απογειώσουν τα αεροπλάνα τους στους πιο παράξενους αεροδιάδρομους του κόσμου.

Agatti, Ινδία
Κάπου στο απέραντο γαλάζιο του Ινδικού Ωκεανού βρίσκεται ο αεροδιάδρομος που επιτρέπει την προσγείωση των τουριστών στην μαγευτική Ινδία. Μπορεί οι επιβάτες να τρομοκρατούνται αφού μέχρι να πατήσει το αεροπλάνο στην γη δίνει την εντύπωση προσθαλάσσωσης. Μία μαγευτική εμπειρία που “κουράζει” λίγο παραπάνω στους πιλότους μιας και ο διάδρομος είναι αρκετά μικρός λόγω της στάθμης των νερών.


Congonhas, Βραζιλία
Τα περισσότερα αεροδρόμια είναι χτισμένα μακριά από πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βραζιλίας το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.


Barra, Σκοτία
Είναι το μοναδικό αεροδιάδρομο στον κόσμο στο οποίο οι πτήσεις προγραμματίζονται ανάλογα με την παλίρροια. Χαρακτηριστικό του διαδρόμου είναι πως είναι από άμμο και έτσι όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού εξαιτίας του φυσικού φαινομένου τα αεροπλάνα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιήσουν πτήσεις.


Gibraltar
Να και ένα αεροδρόμιο που μπορεί να χρειαστεί τροχονόμο... Ναι τροχονόμο αφού ο διάδρομος έχει διπλή χρήση μιας και όταν δεν προσγειώνονται αεροπλάνα μετατρέπεται σε δρόμο οδικής κυκλοφορίας. Όταν δε υπάρξει προσγείωση ή απογείωση ο κόκκινος σηματοδότης προειδοποιεί τους οδηγούς. Προφανώς και στο Γιβραλτάρ δεν παραβιάζεται ποτέ το... κόκκινο.


Don Muang, Ταϊλάνδη
Είναι το golf extreme sport; Kαι όμως στην παρακάτω πίστα στην Ταϊλάνδη θεωρείται επικίνδυνο άθλημα μιας και το γήπεδο βρίσκεται ανάμεσα σε δύο διαδρόμους, που για λόγους ασφαλείας η χρήση του είναι περιορισμένη, παρόλα αυτά, κάποιοι παίζουν ακόμη εκεί.


Kansai, Ιαπωνία
Άλλος ένας περίεργος αεροδιάδρομος βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί, στην Οσάκα. Ο λόγος που καθιστά το συγκεκριμένο αεροδρόμιο παράξενο και επικίνδυνο είναι η άνοδος της στάθμης του νερού, καθώς προβλέπεται πως σε 50 χρόνια το αεροδρόμιο θα είναι... υποθαλάσσιο.


Courchevel, Γαλλία
Και όμως αυτό το αεροδρόμιο είναι... ανάποδο αφού είναι το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο στο οποίο η προσγείωση γίνεται σε ανηφόρα και η απογείωση σε κατηφόρα. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν μπορούν όλοι οι πιλότοι να ταξιδέψουν στον εν λόγω προορισμό καθώς ο βαθμός δυσκολίας της πίστας απαιτεί ειδική άδεια.


Lukla, Νεπάλ
Ο πιο απότομος διάδρομος του κόσμου αφού σταματά απότομα σε βουνό. Δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που προσγειώνεται στα ύψη αλλά και η αδρεναλίνη των επιβατών...


Princess Julianna, Άγιος Μαρτίνος
Το μόνο που δεν περιμένει κάποιος καθώς απολαμβάνει το μπάνιο του στην Καραϊβική είναι ένα αεροπλάνο να πετάει λίγα μέτρα πάνω τους.Μπροστά από τον αεροδρόμιο, είναι μία μικρή πολυσύχναστη παραλία, με ένα μικρό φράχτη για διαχωριστικό. Έτσι οι τουρίστες συχνά τρομοκρατούνται από τα τεράστια αεροπλάνα που περνούν.
ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5
Από το Blogger.