ΟΙ ΠΟΙΟ ΨΗΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


 
 Αρχές Δεκέμβρη 2012 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετων η Γιάο Ντεφέν, η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Κινέζοι γιατροί είχαν διαψεύσει τη φήμη που θέλει τους συμπατριώτες τους να είναι μικρόσωμοι, ανακοινώνοντας ότι η πιο ψηλή, όπως πιστεύεται, γυναίκα στον κόσμο, ήταν μία Κινέζα που έφτανε τα 2,36 μέτρα, η οποία έκανε θεραπεία σε νοσοκομείο της Σανγκάης για όγκο στον εγκέφαλο.
Ο όγκος αυτός ευθυνόταν, σύμφωνα με τους ίδιους, σε μεγάλο βαθμό για το υπερβολικό ύψος της.

Η Γιάο Ντεφέν, η οποία προερχόταν από μια φτωχή αγροτική οικογένεια της ανατολικής επαρχίας Ανχούι της Κίνας, ήταν 5 εκατοστά ψηλότερη από την Σάντι Άλεν από τις ΗΠΑ, η οποία έχει καταχωρηθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο.
"Δεν θα μπορέσω ποτέ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή, αλλά ελπίζω να μπορώ να φροντίσω τον εαυτό μου, να αγοράζω τρόφιμα και να μαγειρεύω η ίδια το φαγητό μου", είχε δηλώσει η Γιάο τηλεφωνικώς στο Ρόιτερ από το Νοσοκομείο Ρουϊτζίν. "Τώρα αυτό μου προκαλεί μεγάλη κούραση", πρόσθεσε.
Η Γιάο άρχισε να λαμβάνει θεραπεία ανάσχεσης της παραγωγής αυξητικής ορμόνης, διευκρίνισε ο αδελφός της Γιάο Ντεκίνγκ, και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα κάνει αργότερα θα αποφασιστεί αν θα υποβληθεί σε εγχείρηση. Ομως η Γιάο τελικά πέθανε.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ
Στο μεταξύ ένας Γερμανός υποδηματοποιός που ειδικεύεται στα ...υπερμεγέθη παπούτσια, ταξίδεψε μέχρι την Κίνα για να προσφέρει τρία ζευγάρια γιγαντιαίες γόβες ως δώρο στη Γιάο Ντεφέν.
Ο Γκέοργκ Βέσελς προσπαθούσε επί χρόνια να έρθει σε επαφή με τη Γιάο: «Της έγραψα για να τη ρωτήσω τι είδους παπούτσια θα ήθελε και σε τι χρώμα. Απάντησε ότι δεν την ενδιέφερε το χρώμα, αρκεί να αποκτούσε παπούτσια», είπε ο Βέσελς.
Η Γιάο Ντεφέν φόραγε παπούτσια νούμερο 57. Τα μεγαλύτερα παπούτσια που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα ο Βέσελς ήταν νούμερο 69 και προορίζονταν για τον Μάθιου Μαγκρόρι, τον άνθρωπο που έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες λόγω των τεράστιων ποδιών του.

Η ΣΑΝΤΙ ΑΛΕΝ
Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες, η Σάντι Άλεν, πέθανε στις 13-8-08 στην πόλη Σέλμπιβιλ της Ιντιάνα.
Η 53χρονη γυναίκα με ύψος 2,31 μέτρα, αντιμετώπιζε αιματολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ έπασχε και από διαβήτη.
Σε ηλικία 10 ετών είχε ύψος 1,90 μέτρα. Πολλοί είναι εκείνοι που πίστευαν πως το μεγάλο ύψος της οφειλόταν σε χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καλοήθους όγκου όταν ήταν μικρή.
"Ήταν περήφανη για τον τίτλο της ψηλότερης γυναίκας στον κόσμο και έγινε ιδιαίτερα γνωστή ως Αντζελίνα στην ταινία του Φελίνι «Καζανόβα», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του Βιβλίου Γκίνες.
Η Σάντι έραβε μόνη τα ρούχα της, ενώ παπούτσια της χάριζαν πολλοί διάσημοι μπασκετμπολίστες.

Η ΨΗΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ..... ΜΑΝΕΚΕΝ


Δεν είναι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο αλλά είναι η ψηλότερη και με τις καλύτερες αναλογίες στον κόσμο γυναίκα, και ζει στην Ολλανδία.
Εχει ύψος 2,26 εκατ. και ζυγίζει 145 κιλά. Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Εργάζεται σαν μανεκέν. (23-11-09)

Ο πιο ψηλός Έλληνας περνάει το Φασούλα 9 πόντους

Ο πιο ψηλός Έλληνας στον κόσμο είναι 2, 22 μέτρα και φοράει 55 νούμερο παπούτσια! Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι 2,13
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι 22 ετών και σήμερα ζει στο Μόναχο.
«Με κοιτάει περίεργα ο κόσμος όταν περπατάω στον δρόμο και υπάρχουν μερικοί που θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί μου» σχολιάζει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Ο 22χρονος για να σταματήσει να ψηλώνει έκανε μια επέμβαση στη Γερμανία, η οποία παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή. Εξαιτίας ιατρικού λάθους, ο Γιάννης αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας και κινητικότητας!
Η επέμβαση ήταν μια επέμβαση ρουτίνας αλλά εξελίχθηκε σε εφιάλτη… Του αφαίρεσαν από την μύτη την υπόφυση και από τότε τίποτα δεν ήταν όπως πριν.
Η πιο ψηλή Ελληνίδα, είναι η Θεσσαλονικιά Αγγελική Ζήση 34 ετών, 2.02 μ, και συναντήθηκε με το Γιάννη, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "ΜΙΛΑ" στις 14/2/13. Η Αγγελική γεννήθηκε φυσιολογικά 5.5 κιλά με ύψος 75 εκατ.
ΟΙ ΠΟΙΟ ΨΗΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΟΙΟ ΨΗΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.