ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ!

Αφιερωμένο σε κείνους που η ανατριχίλα κάνει το αίμα τους να παγώνει και τους αρέσει!!
Οι περισσότεροι από εμάς θέλουν να χαλαρώνουν στις διακοπές τους. Να ξαπλώνουν σε παραλίες μαγευτικές ή να επιδίδονται σε κάποιο σπορ.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που λατρεύουν τις ταινίες τρόμου, που η αδρεναλίνη τους πιάνει κόκκινο όταν επισκέπτονται τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου.

Πλάκεϊ, Κεντ

Συχνά αναφέρεται ως το πιο στοιχειωμένο χωριό της Βρετανίας. Είναι «στέκι» τουλάχιστον 12 φαντασμάτων. Aνάμεσα στα μακάβρια αξιοθέατά του είναι το δάσο των ουρλιαχτών, όπου σύμφωνα με τις φήμες ακούει κανείς τις κραυγές των νεκρών.

Το σπίτι στο Αμιτιβίλ, Λονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη

Στις 13 Νοεμβρίου του 1974 στο συγκεκριμένο σπίτι έγινε κάτι ανατριχιαστικό. Ένας ψυχικά διαταραγμένος 28χρονος σκότωσε ολόκληρη την οικογένεια του, δηλαδή τον πατέρα του, τη μητέρα του, τις δύο αδελφές και τους δύο αδελφούς του. Από τότε το σπίτι αυτό είχε πολλούς ενοίκους οι οποίοι το εγκατέλειπαν μετά από 1-2 μήνες κατατρομαγμένοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους παράξενα φαινόμενα όπως πόρτες να κλείνουν, περίεργοι θόρυβοι μέσα στη νύχτα και παιχνίδια να κινούνταν από μόνα τους, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο.
Η ιστορία του σπιτιού έγινε ευρέως γνωστή μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τρόμος στο Αμίτιβιλ» – Amityville Horror (1979) που εξιστορούσε τα βιώματα δύο νεόνυμφων που νοικιάζουν το σπίτι. Σήμερα το σπίτι προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να δουν φαντάσματα από κοντά. Τα φαντάσματα πάντως, δεν τους κάνουν κάθε φορά την τιμή να παρευρεθούν.

Το νησί με τις κούκλες, Μεξικό

Το Ξοτσιμίλκο είναι περιοχή με πολλά κανάλια και τεχνητά νησιά, εκ των οποίων το πιο διάσημο ανήκε στον Τζούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα. Οταν ανακάλυψε το πτώμα ενός κοριτσιού, άρχισε να συλλέγει κατεστραμμένες κούκλες και να τις κρεμά στα δέντρα για να διώξει τα κακά πνεύματα. Εκείνος πέθανε το 2001, αλλά το ανατριχιαστικό του νησί δέχεται ακόμη επισκέψεις.

Οι κατακόμβες, Παρίσι

Το μεγάλο υπόγειο νεκροταφείο του Παρισιού ονομάζεται και Αυτοκρατορία των Νεκρών. Οι αμέτρητες στοές και τούνελ του μοιάζουν να είναι κατασκευασμένες από ανθρώπινα οστά. Φτιάχτηκε τον 18ο αιώνα, όταν το μέγεθος της πόλης αυξήθηκε ραγδαία και δεν υπήρχε άλλος χώρος για όλους τους νεκρούς. Σήμερα είναι μια τουριστική ατραξιόν για τολμηρούς επισκέπτες. Λέγεται μάλιστα, ότι υπάρχει πιθανότητα οι πεθαμένοι της εποχής να έχουν αφήσει κάτι παραπάνω από τα κόκαλα τους εκεί. Πολλοί επισκέπτες μιλούν για περίεργους θορύβους, αιωρούμενες ανθρωπόμορφες φιγούρες και μια αίσθηση ότι σε ακουμπάει κάτι που δεν το βλέπεις. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι λένε ψέματα, αλλά από την άλλη, το περίεργο θα ήταν αν δεν ένοιωθαν τίποτα σε ένα τέτοιου είδους περιβάλλον.

Ο πύργος του Λονδίνου

Το επιβλητικό πέτρινο κτίριο είναι σύμφωνα με το μύθο στοιχειωμένο από δεκάδες βασιλικές ψυχές, πολλές από τις οποίες πέρασαν στον άλλο κόσμο μέσα σε αυτούς τους τοίχους.

Φυλακές Μάνσφιλντ, Κλίβελαντ, ΗΠΑ

Θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη. Οι ιστορίες που έχουν συνδεθεί με αυτό κάνουν λόγο για πολλούς φυλακισμένους και φύλακες που πέθαναν κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Αυτοκτονίες, δολοφονίες και ένα γενικό κλίμα βίας το περιβάλουν, με αποκορύφωμα τον διοικητή που, σύμφωνα με φήμες, σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της κάπου μέσα στις φυλακές.
Λέγεται ότι το πνεύμα της ακόμα στοιχειώνει τους διαδρόμους εκεί και πολλοί επισκέπτες λένε ότι μύρισαν το άρωμα της ή την ένιωσαν να κινείται δίπλα τους. Το μέρος με την περισσότερη μεταφυσική δραστηριότητα είναι η απομόνωση ή το The Hole (η τρύπα), όπως την αποκαλούσαν οι τρόφιμοι. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν βρεθεί στο Hole μιλούν για μία επιβλητική και απειλητική παρουσία που κυριαρχεί στο χώρο.

Οραντούρ-σουρ-Γκλαν, Γαλλία

Οι κάτοικοι του χωριού σφαγιάστηκαν από Γερμανούς στο Β Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Σαρλς ντε Γκωλ αποφάσισε πως δεν έπρεπε να ανακατασκευαστεί και έδωσε εντολή να παραμείνει ανέγγιχτο, ως μόνιμο μνημείο των θηριωδιών.

Δάσος Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία

Οι ντόπιοι το αποκαλούν «θάλασσα από δέντρα» και σε αυτή τη θάλασσα έχουν «πνιγεί» πολλοί. Αυτό το άκρως ανατριχιαστικό δάσος στους πρόποδες του βουνού Φίτζι είναι το πιο δημοφιλές μέρος για αυτοκτονίες. Το δάσος έχει ένα ιδιότυπο πρόβλημα ρύπανσης: αντί για πακέτα τσιγάρων, προφυλακτικά και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, θα βρείτε ανθρώπινα απομεινάρια και κομμάτια αστυνομικής κορδέλας.
Ο λόγος όμως που το συγκεκριμένο δάσος είναι άξιο να μπει σε αυτή τη λίστα, είναι το ότι οι επαφές με πνεύματα και φαντάσματα είναι τυπικό φαινόμενο για όσους βρεθούν εκεί. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα, μιλούν και για δαίμονες που εμφανίζονται ανάμεσα στα δέντρα.

Borley Rectory, Εσεξ

Αναφέρεται ως το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Βρετανίας. Χτίστηκε το 1863 στη θέση ενός μοναστηριού του 2ου αιώνα. Ο μύθος αναφέρει πως ένας μοναχός ερωτεύτηκε μία καλόγρια από ένα κοντινό μοναστήρι και προγραμμάτιζαν να «κλεφτούν». Ομως τους ανακάλυψαν οι γέροντες του μοναστηριού. Αυτόν τον απαγχόνισαν και εκείνη την έθαψαν ζωντανή για αυτό τα φαντάσματά τους δεν έχουν φύγει από εκεί.

Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ

Πρωτοάνοιξε το 1910 σαν νοσοκομείο για ανθρώπους που υπέφεραν από φυματίωση. Σύντομα η φυματίωση πήρες διαστάσεις επιδημίας στην περιοχή και το νοσοκομείο που χωρούσε μόνο 40 με 50 ασθενείς δεν αρκούσε.
Έτσι χτίστηκε το σανατόριο. Μέχρι το 1961 που έκλεισε, ανάμεσα στους τοίχους του είχαν πεθάνει μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο νοσοκόμες που αυτοκτόνησαν.
Σήμερα θεωρείται το πιο τρομακτικό μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με πολλές μαρτυρίες για εμφανίσεις φαντασμάτων, παράξενους θορύβους, ανθρωπόμορφες σκιές στους τοίχους και φώτα να τρεμοπαίζουν ή και να ανάβουν μόνα τους.

Tuol Sleng, Καμπότζη

Πρωην σχολείο που έγινε διαβόητη φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εως και 20.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν εκεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 1975 ως το 1979. Το ζοφερό μουσείο που υπάρχει εκεί τώρα περιαλαμβάνει φωτογραφίες κρατουμένων, κρανία και όργανα βασανιστηρίων.

Φρούριο Bhangarh, Ινδία

Τα ερείπια της κάποτε πανέμορφης πόλης έξω από το Ρατζαστάν της Ινδίας είναι σήμερα το πιο τρομακτικό μέρος σε ολόκληρη την πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας μάγος μαύρης μαγείας λίγο πριν πεθάνει καταράστηκε όλους τους κατοίκους της πόλης να πεθάνουν και τις ψυχές τους να βασανίζονται για πάντα.
Όσοι επισκέπτονται το χώρο βιώνουν ένα έντονο και άβολο συναίσθημα ανησυχίας. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο μετά τη δύση του ήλιου διότι όσοι έμπαιναν το βράδυ εκεί δεν ξαναγυρνούσαν ποτέ.

Culloden Moor, Σκωτία

Το μέρος όπου έγινε η τελευταία μάχη σε βρετανικό χώμα, ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και Ιακωβίτες. Το έχουν στοιχειώσει όσοι πέθαναν στο αιματοκύλισμα. Σύμφωνα με το θρύλο, τα φαντάσματα των στρατιωτών εμφανίζονται στις 16 Απριλίου, στην επέτειο της μάχης και ακούγονται κραυγές αγωνίας και ήχος από σπαθιά που χτυπούν.

Poveglia, Ιταλία

Το νησί χρησιμοποιούνταν ως κλινική στο ξέσπαμα του «Μαύρου θανάτου», της πανούκλας. Το 1922 κατασκευάστηκε εκεί ψυχιατρική κλινική. Ο επικεφαλής γιατρός βασάνισε και σφαγίασε πολλούς ασθενείς του πριν τρελαθεί και αυτοκτονήσει.

Κάστρο Μπραν, Ρουμανία

Γνωστό για τη σχέση του με τον Βλαντ τον παλουκωτή, διάσημο ως Δράκουλα. Θεωρούνταν φρικτός ακόμη και για τα δεδομένα του 15ου αιώνα, αφού προτιμούσε να μην αποκεφαλίζει τους εχθρούς του, αλλά να τους παλουκώνει.
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ! Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.