ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΦΤΥΑΡΙΖΟΥΝ ΧΙΟΝΙ;

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή, ενώ φτυάριζαν το χιόνι στο Μπάφαλο και την Νέα Υόρκη. Κάθε χειμώνα, περίπου 100 άνθρωποι στις ΗΠΑ πεθαίνουν ενώ καθαρίζουν το χιόνι....
Μια μελέτη έγινε από το 1990 ως το 2006 από ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων, κατέγραψε 1.647 θανάτους από καρδιά που σχετίζονται με το φτυάρισμα του χιονιού.
Στον Καναδά, αυτοί οι θάνατοι είναι ένα συνηθισμένο γεγονός το χειμώνα.
Ο καρδιολόγος Barry Franklin, ένας εμπειρογνώμονας στις επικίνδυνες επιπτώσεις της απομάκρυνσης χιονιού, πιστεύει ότι ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι διπλάσιος από αυτό.

«Πιστεύω ότι έχουμε χάσει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε χρόνο εξαιτίας της δραστηριότητας αυτής,” λέει ο Δρ Φράνκλιν, διευθυντής της προληπτικής καρδιολογίας και της καρδιακής αποκατάστασης στο William Beaumont Hospital στο Μίσιγκαν.
Η ομάδα του διαπίστωσε ότι όταν υγιείς νέοι άνδρες αρχίζουν να καθαρίζουν το χιόνι, αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση, πολύ περισσότερο από ότι όταν ασκείται σε κυλιόμενο διάδρομο.
«Σε συνδυασμό με τον κρύο αέρα που προκαλεί τη συστολή στις αρτηρίες, μειώνεται η παροχή αίματος και έχετε μια «τέλεια» αιτία για καρδιακή προσβολή»
Πολλοί άνθρωποι κρατούν την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια της σκληρής δουλειάς, η οποία επίσης επιβαρύνει τον οργανισμό.Επίσης, η ώρα αιχμής για να αφαιρέσουμε το χιόνι μπροστά από το σπίτι μας, είναι περίπου έξι με δέκα το πρωί όπου οι κιρκαδιανές διακυμάνσεις μας κάνουν πιο ευάλωτους σε καρδιακά επεισόδια.
Ο Δρ Franklin θεωρεί ότι το φτυάρισμα του χιονιού είναι μία επικίνδυνη πράξη και ο ίδιος συμβουλεύει, κάποιος που είναι άνω των 55 ετών, να μην το κάνει.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΦΤΥΑΡΙΖΟΥΝ ΧΙΟΝΙ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΦΤΥΑΡΙΖΟΥΝ ΧΙΟΝΙ; Reviewed by Unknown on 16:30 Rating: 5
Από το Blogger.