ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ

Σύμφωνα με την Βίβλο κατά την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο, όταν ο Μωυσής χτύπησε με το ραβδί του την Ερυθρά θάλασσα, τα νερά χωρίστηκαν και σηκώθηκαν σαν τοίχοι από τις δυο πλευρές. Ο Μωυσής πέρασε με τον λαό του αλλά όχι και οι Αιγύπτιοι στρατιώτες που τους κυνηγούσαν. Όταν πήγαν να περάσουν και εκείνοι τα νερά επανήλθαν και τους έπνιξαν. Ξέρετε ότι το ίδιο θαύμα συμβαίνει κάθε χρόνο στην Κορέα;
Το Jindo county είναι ένα αρχιπέλαγος 250 νησιών, από τα οποία το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Κορέα. Κάθε χρόνο προς το τέλος Φεβρουαρίου αλλά και στα μέσα Ιουνίου, η εξαιρετικά χαμηλή παλίρροια δημιουργεί ένα φυσικό πέρασμα γης, μήκους 2,9 χιλιόμετρων και 10-40 μέτρων πλάτους που ενώνει το νησί Jindo με το νησί Modo νότια του Jindo.

Το πέρασμα παραμένει για περίπου μία ώρα πριν βυθιστεί και πάλι. Το γεγονός γιορτάζεται με ένα τοπικό φεστιβάλ που ονομάζεται «Jindo’s Sea Way«, όπου ντόπιοι και τουρίστες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο και να περπατήσουν κυριολεκτικά.. στη μέση της θάλασσας.
Σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται και στο χωριό, οι άνθρωποι κατέφυγαν στο νησί Modo για να σωθούν ξεχνώντας όμως πίσω τους μια ηλικιωμένη γυναίκα που ονομάζονταν Ppong. Η ηλικιωμένη γυναίκα λαχταρούσε τόσο να επανενωθεί με την οικογένειά της και προσεύχονταν για αυτό μέρα και νύχτα στον Βασιλιά Δράκο της θάλασσας.
Ώσπου ο Βασιλιάς Δράκος την άκουσε, παρουσιάστηκε στο όνειρο της και της είπε να πάει στην θάλασσα και να ακολουθήσει το Ουράνιο Τόξο που θα την οδηγήσει απέναντι. Όταν ξύπνησε το πρωί, έτρεξε στην θάλασσα και είδε την θάλασσα χωρισμένη στα δυο. Ακολούθησε το ουράνιο τόξο και βρέθηκε ξανά με την οικογένεια της.
Το παράξενο φαινόμενο του Jindo ήταν άγνωστο στον κόσμο ως το 1975, όταν ο Γάλλος Πρέσβης, Pierre Randi περιέγραψε το φαινόμενο σε μια γαλλική εφημερίδα. Σήμερα, σχεδόν μισό εκατομμύριο ξένοι και ντόπιοι τουρίστες παρακολουθούν κάθε χρόνο την εκδήλωση.
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ Reviewed by Unknown on 15:30 Rating: 5
Από το Blogger.