Ένα ζευγάρι αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο πύργο του 1700. Δείτε τι βρήκαν στο εσωτερικό του

Η Καρίνα και ο Κρέγκ Γουότερς αγόρασαν το Chateau de Gudanes, ένα παραμυθένιο αρχοντικό στο Midi-Pyrénées, σχεδόν από.. ατύχημα!
Το ζευγάρι αρχικά αναζητούσε να αγοράσει μια μικρή αγροικία στη γαλλική εξοχή. Αλλά όταν μετά από πολλές μέρες αναζήτησης δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το ιδανικό για αυτούς σπίτι και ήταν έτοιμοι να τα παρατήσουν, για καλή τους τύχη ο ο γιος τους βρήκε αυτόν τον εγκαταλειμμένο πύργο στο διαδίκτυο.
Μπήκαν στο αυτοκίνητο τους και οδήγησαν σχεδόν 500 μίλια για να δουν το υποψήφιο σπίτι τους από κοντά. Όταν έφτασαν και το αντίκρισαν για πρώτη φορά, το.. λάτρεψαν με τη πρώτη ματιά!

Αλλά πως μπορείς να ανακαινίσεις ένα κτίριο τόσο παλιό; Όπως και κάθε άλλος ιδιοκτήτης ενός πύργου του του 18ου αιώνα, αρχικά έπρεπε να πάρουν άδεια από τις γαλλικές αρχές.



Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του αρχοντικού, μια ξένη εταιρεία επενδύσεων, είχε σκοπό να μετατρέψει το 96 δωματίων κτίριο, σε μια πολυτελέστατη οικία. Ευτυχώς, όμως οι γαλλικές αρχές δεν τους έδωσαν την οικοδομική άδεια για να το κάνουν.

Το ζευγάρι, ωστόσο, δεν ήθελε να κάνει το ίδιο. Ήθελε να αποκαταστήσει το κάστρο ώστε να έχει την παλιά του αίγλη και να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής κατασκευής. Έτσι, αφού οι Γαλλικές αρχές τους χορήγησαν την πολυπόθητη άδεια, στρώθηκαν στη δουλειά.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπειρία, άρχισαν τις εργασίες ανακαίνισης. «Σκάβαμε τα συντρίμμια ακόμη και με τα χέρια για να μην προκαλέσουμε ζημιές σε ένα τόσο όμορφο ιστορικό μνημείο» είπε η Καρίνα.

Αυτές οι όμορφες σκάλες και οι μισογκρεμισμένοι τοίχοι ανήκαν κάποτε στον μαρκήσιο Louis Gaspard de Sales, που ανέθεσε την κατασκευή τους στον παρισινό αρχιτέκτονα Ange-Jacques Gabriel.

Ο Ange-Jacques Gabriel ήταν γνωστός στην εποχή του για την κατασκευή του Petit Trianon που βρίσκεται στο παλάτι των Βερσαλλιών. Ήταν μια κατοικία που προορίζονταν να φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο Βολτέρος αλλά και την αφρόκρεμα της γαλλικής αριστοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το κτίριο κατάφερε να σταθεί όρθιο και στη συνέχεια αγοράστηκε από μια οικογένεια ντόπιων.

Τώρα, στα χέρια της νέας της οικογένειας, αυτή η Ωραία Κοιμωμένη ετοιμάζεται να επιστρέψει ξανά στις μέρες δόξας της.

Η Καρίνα έχει δημιουργήσει ένα blog μέσα από το οποίο παρουσιάζει, όσο πιο τακτικά μπορεί, τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου.

Το κτίριο των 11.000 τετραγωνικών ποδιών, χτίστηκε το 1740 και κρύβει πολλές εκπλήξεις στο μανίκι του. Κάθε φορά που οι εργάτες βγάζουν και πετούν σκουπίδια στην αυλή, η Καρίνα τρέχει και τα ψάχνει μήπως ανακαλύψει κάτι που μπορεί να ανακυκλωθεί.

Πρόσφατα, οι εργάτες ανακάλυψαν μια τρύπα βάθους τριών μέτρων κάτω από σανίδες του δαπέδου.

Μια τρύπα που οδηγεί σε ένα τούνελ. Η επόμενη τους κίνηση είναι να ανακαλύψουν που οδηγεί!

Πολλές νέες εκπλήξεις περιμένουν ακόμη την Καρίνα και τον Κρέγκ..

… τις οποίες έχουν δηλώσει ότι θα μοιραστούν με όλο τον κόσμο μέσω του blog τους!







Ένα ζευγάρι αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο πύργο του 1700. Δείτε τι βρήκαν στο εσωτερικό του Ένα ζευγάρι αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο πύργο του 1700. Δείτε τι βρήκαν στο εσωτερικό του Reviewed by Unknown on 22:30 Rating: 5
Από το Blogger.