ΕΕ και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Τη Τρίτη, 13 Γενάρη 2015, ο δολοφόνος ξαναγύρισε στο τόπο του εγκλήματος για να αποτελειώσει το θύμα.



Ο δολοφόνος που λέγεται ΕΕ αφού ύπουλα και χωρίς την άδεια μας άνοιξε επί χρόνια την κερκόπορτα στις εισαγωγές ΓΤΟ (κυρίως σόγια για ζωοτροφή) εγκρίνει τώρα και την καλλιέργεια των σπόρων του θανάτου, των ΓΤΟ, στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Το θύμα στη προκειμένη περίπτωση είναι τα 504 εκατομμύρια των ευρωπαίων πολιτών που βλέπουν την δεδομένη και σταθερή αντίθεσή τους στους ΓΤΟ να αγνοείται προκλητικά και να διακυβεύεται πλέον ευθέως η ίδια η ζωή τους και η επιβίωσή τους.

Επίσης βλέπουν μιαν ΕΕ υποτελή στην νέα τάξη, πρόθυμη να συνταχθεί με την ύβρη προς τη ζωή και με την νοσηρή κληρονομιά αποτυχίας και καταστροφής των ΓΤΟ αλλά ταυτόχρονα αρνούμενη πεισματικά να προστατέψει την υγεία μας και το δικαίωμά μας στην επιλογή πραγματικής, φυσικής τροφής, αρνούμενη να προστατέψει το περιβάλλον και τις οικολογικές μεθόδους καλλιέργειας.

Αυτή η εμμονή στους ΓΤΟ δεν υπαγορεύεται από κανένα πραγματικό λόγο αλλά αποκλειστικά και μόνο από την αρρωστημένη αντίληψη που κατευθύνει την ΕΕ η οποία θέλει κάθε κοινωνικό αγαθό (τροφή, νερό, κλπ) να περάσει σε συγκεκριμένους ιδιώτες που δεν είναι άλλοι από την μεγαλομανή κλίκα της νέας τάξης που θεωρούν τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες αυτού του κόσμου.

Και η βιοτεχνολογία και οι ΓΤΟ είναι το πρόσχημα και το όχημα για να υλοποιηθεί το γεωπολιτικό σχέδιο αρπαγής και μονοπώλησης της τροφής από την συγκεκριμένη κλίκα.

Για κανέναν άλλο λόγο δεν επινοήθηκαν και προωθούνται οι ΓΤΟ παρά τους διάφορους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Επιπλέον η εμμονή στους ΓΤΟ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρνητική εμπειρία που έχει συγκεντρωθεί από τα 20 χρόνια παρουσίας της βιοτεχνολογίας και της ΓΤΟ καλλιέργειας που δείχνει ότι αυτές έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στην Ινδία και σε όλες τις 25 χώρες όπου μέχρι τώρα υλοποιήθηκε η ΓΤ γεωργία, έφερε τη καταστροφή:

- μειωμένες αποδόσεις,
- υπερ-ζιζάνια,
- αύξηση των χημικών,
- αυτοκτονίες αγροτών,
- έξαρση των ασθενειών στο πληθυσμό
- σκόπιμη γενετική μόλυνση
- όξυνση αντί επίλυση της επισιτιστικής κρίσης

Όμως η ΕΕ εθελοτυφλεί μπροστά στα γεγονότα και σε αυτή τη καταστροφή και την συγκαλύπτει ενώ προκλητικά εξακολουθεί να αναμασά τα ψεύδη του λόμπι περί "επιστήμης" και ότι δήθεν με το να εμμένουμε σε μια παραδοσιακή, οικολογική γεωργία θα χάσουμε το τρένο της "εξέλιξης".

Και βέβαια σκόπιμα παρακάμπτει το γεγονός ότι η "οπισθοδρομική" Ευρώπη με τη συμβατική γεωργία έχει μεγαλύτερη γεωργική απόδοση από την ΓΤΟ "τεχνολογία" των ΗΠΑ.

Αντί λοιπόν το θέμα να είναι η πλήρης κατάργηση των ΓΤΟ και το κλείσιμο και η απαγόρευση του απατηλού κλάδου της βιοτεχνολογίας (η οποία είναι η συγκαλυμμένη ευγονική) με την απαγόρευση όσων ΓΤΟ έχουν ήδη παράνομα εγκριθεί μέσα από την αδιαφανή και αντιδημοκρατική πρακτική της ΕΕ, καταλήξαμε τελικά με μια "απόφαση-οδηγία" η οποία επιβάλλει πλήρως τους ΓΤΟ και η οποία αλλάζει ριζικά και απόλυτα αρνητικά τα πράγματα αφού:

- είναι σε βάρος της περιβαλλοντικής ασφάλειας και της ασφάλειας στην υγεία
- δίνει τώρα περισσότερη δύναμη στις επιχειρήσεις απέναντι στα κράτη μέλη
- διευκολύνει τη διαδικασία της εμπορίας και καλλιέργειας των νέων ΓΤΟ
- ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των εγκρίσεων των ΓΤΟ στην Ευρώπη
- απαγορεύει στα κράτη μέλη να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με βάση τη δική τους ανάλυση των κινδύνων για την υγεία και το περιβάλλον
- δεν επιτρέπει την αυστηρή ρύθμιση των ΓΤΟ και το να απαγορευθούν λόγω ανεπαρκών μελετών
- δεν δίνει τη δυνατότητα στις περιφέρειες να κηρύξουν μορατόριουμ
- αναγορεύει την EFSA (Ευρωπαϊκή αρχή ασφάλειας τροφίμων) ως το μονοπώλιο της εμπειρογνωμοσύνης, κάτι που είναι απαράδεκτο, δεδομένης της διείσδυσης των λόμπι μέσα σ’ αυτόν τον οργανισμό
- σε συνδυασμό με συμφωνίες που διεξάγονται μυστικά (TTIP, CETA) θα δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες να μηνύουν τις χώρες για τις απαγορεύσεις των ΓΤΟ
- δεν προστατεύει τη βιολογική γεωργία από τη γενετική μόλυνση ούτε προβλέπει πρόστιμα γι αυτούς που μολύνουν με ΓΤΟ τις βιολογικές καλλιέργειες
- κάνει παράνομο για τις χώρες να ελέγχουν τις εισαγωγές των ΓΤΟ τροφίμων

Η ματαιότητα αλλά και η προκλητικότητα των όσων "αποφασίστηκαν" αγνοώντας την βούλησή μας γίνεται πλέον ολοφάνερη σε εμάς, στην πλατιά μάζα της κοινωνίας την οποία αφορά η απόφαση που ελήφθη.

Είναι μια απόφαση που δεν μας εκφράζει και που ουσιαστικά για εμάς τους πολίτες της Ευρώπης είναι σαν να μην έχει ληφθεί: δεν την λαμβάνουμε υπόψη μας και θα πρέπει να παρέμβουμε ώστε να ακυρωθεί στη πράξη.

Μπροστά μας τώρα λοιπόν έχουμε ξεκάθαρα ένα στόχο: να τελειώνουμε μια για πάντα με την βιοτεχνολογία και τους ΓΤΟ.

Η απόφαση-έκτρωμα ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης και μας δίνει την αφορμή να κλείσουμε την νοσηρή παρένθεση της παρέμβασης στο DNA πριν οι συνέπειες είναι μοιραίες.

Και για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε και να αναβιώσουμε το κίνημα που υπήρξε παλιότερα και να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο στον ολοκληρωτισμό της αφαίρεσης του πιο ζωτικού για την επιβίωση δικαιώματος.

Εμείς οι πολίτες της Ευρώπης θα πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας και να πούμε: τέλος στο πείραμα με τη ζωή και τη Φύση γιατί κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο DNA της ζωής και να ανακατεύει γονίδια από διαφορετικά βασίλεια - κάτι που η Φύση δεν έχει επιτρέψει τα 3,5 δισεκατομμύρια που υπάρχει ζωή στη Γη.

Επιπλέον κανένας δεν έχει το δικαίωμα:

- να μας αφαιρέσει τη Διατροφική Ελευθερία
- να υποκαταστήσει την πραγματική, φυσική τροφή με νοσηρή, ΓΤ ύλη γεμάτη φυτοφάρμακα
- να μονοπωλήσει και να ελέγξει τη τροφή
- να προκαλεί γενικευμένη γενετική μόλυνση*

Και τέλος κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφανίσει αυτό τον τεράστιο θησαυρό βιοποικιλότητας δηλαδή γενετικού υλικού και ποικιλιών φυτών που δημιούργησαν οι καλλιεργητές στη διάρκεια χιλιετιών αλλά και τον τεράστιο πλούτο εμπειρίας στο να παράγουμε πραγματική τροφή με οικολογικές μεθόδους ενώ ταυτόχρονα πορευόμαστε με την ροή της αειφορίας του μητρικού οικοσυστήματος χωρίς να εξαντλούμε τους φυσικούς πόρους.

Η απόφαση της ΕΕ να σπείρει θάνατο μας αφυπνίζει στη κρισιμότερη μάχη της συγκυρίας μας: τη μάχη στο πεδίο της τροφής, μια μάχη που έως τώρα διεξαγόταν στο παρασκήνιο και είναι αυτή που θα κρίνει τα πάντα.

Εκεί λοιπόν καλούμαστε να αναμετρηθούμε με αυτούς που επιβουλεύονται τη ζωή μας με τοξική τροφή Φρανκεστάϊν που οδηγεί κατευθείαν στον εκφυλισμό και στο θάνατο.

Γιατί στο ζήτημα της τροφής η επιλογή είναι μόνο μία: η πραγματική τροφή της Φύσης η οποία παράγεται δίκαια και με σεβασμό για τους ανθρώπους, τα ζώα και το οικοσύστημα και η οποία τιμά και δικαιώνει την πεπτική μας ανατομία. Μόνο αυτή μπορεί να διασφαλίσει την υγεία, την επιβίωση και το μέλλον.
........................

* Παρά την απαγόρευση της καλλιέργειας των ΓΤΟ που ίσχυε έως τώρα, έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις ΓΤ φυτών που βρέθηκαν να μεγαλώνουν ελεύθερα στη φύση στην Ελβετία.

Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής που πλέον θα επιτρέπεται νόμιμα η καλλιέργεια των ΓΤΟ από κάποιες χώρες.

Πηγή: live-sustainably.blogspot.gr
Το είδαμε εδω...
ΕΕ και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ΕΕ και γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα Reviewed by Unknown on 11:11 Rating: 5
Από το Blogger.