Δικαιούται να ουρεί όρθιος με βούλα δικαστηρίου!


Ο ενοικιαστής ενός διαμερίσματος έχει δικαίωμα να ουρεί όρθιος και μάλιστα με την έγκριση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε, επειδή ο ιδιοκτήτης ήθελε να του παρακρατήσει την εγγύηση την οποία είχε καταβάλει με τη δικαιολογία ότι ευθύνεται για τη διάβρωση του πατώματος της τουαλέτας του σπιτιού.
Το δικαστήριο του Ντίσελντορφ δικαίωσε τον ενοικιαστή που είχε στραφεί εναντίον του ιδιοκτήτη ζητώντας να του καταβληθεί το σύνολο της εγγύησης, δηλαδή 3.000 ευρώ, που είχε καταβάλει όταν νοίκιασε το σπίτι. Ο ιδιοκτήτης ήθελε να παρακρατήσει 1.900 ευρώ υποστηρίζοντας ότι το μαρμάρινο πάτωμα της τουαλέτας καταστράφηκε από τα ούρα του νοικάρη του.


Ο δικαστής Στέφαν Χανκ πείστηκε, μετά και τις καταθέσεις των ειδικών επί του θέματος, ότι το ουρικό οξύ ευθύνεται όντως για τη διάβρωση του μαρμάρου αλλά προασπίστηκε το δικαίωμα του προσφεύγοντος να κάνει την ανάγκη του όρθιος και όχι καθισμένος στη λεκάνη. Τόνισε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να τον έχει ενημερώσει ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο πάτωμα μπορούσε να καταστραφεί εύκολα.
"Παρά την εντεινόμενη εξημέρωση των ανδρών στον τομέα αυτό, η ούρηση από όρθια θέση παραμένει ακόμη μια διαδεδομένη πρακτική", έγραψε μάλιστα ο δικαστής στην απόφασή του. "Οι ακόλουθοι αυτής της πρακτικής, που ήταν κάποτε η κυρίαρχη τάση, θα πρέπει ασφαλώς να λαμβάνουν υπόψη τους τις μη αμελητέες αντιδράσεις των προσώπων με τα οποία συγκατοικούν, ιδίως των προσώπων θηλυκού γένους, όμως δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τους και τη διάβρωση του μαρμάρινου πατώματος της τουαλέτας", υπογράμμισε ο Χανκ.
Στη Γερμανία συχνά υπάρχουν στις τουαλέτες αυτοκόλλητα που καλούν τους άνδρες να κάθονται στη λεκάνη για να ουρήσουν.
ΠΗΓΗ
Δικαιούται να ουρεί όρθιος με βούλα δικαστηρίου! Δικαιούται να ουρεί όρθιος με βούλα δικαστηρίου! Reviewed by Unknown on 16:00 Rating: 5
Από το Blogger.