Πανάρχαιο το μετατραυματικό στρες

Η πρώτη καταγραφή μετατραυματικού στρες σε στρατιώτες αφορούσε στρατιώτες που είχαν πολεμήσει στη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. Ερευνητές του βρετανικού Πανεπιστημίου Anglia Ruskin και του Πανεπιστημίου Queen Mary εντόπισαν ευρήματα που δείχνουν ότι από το συγκεκριμένο σύνδρομο έπασχαν στρατιώτες του στρατού των Ασσυρίων. Η αυτοκρατορία των Ασσυρίων με επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Ιράκ άκμασε από το 1300-609 π.Χ.

Οι αιτίες

Εχει διαπιστωθεί ότι όσοι υπηρετούσαν στον στρατό των Ασσυρίων βρίσκονταν στα πεδία των μαχών τουλάχιστον μια φορά ανά τρία χρόνια. Μελετώντας κείμενα των Ασσυρίων οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι στρατιώτες της αυτοκρατορίας έπασχαν από μετατραυματικό στρες. «Τόσο ο κίνδυνος να χάσουν την ζωή τους όσο και η εμπειρία να βλέπουν τους συμπολεμιστές τους να χάνουν τη ζωή τους την ώρα της μάχης φαίνεται ότι ήταν οι βασικές αιτίες ανάπτυξης του μετατραυματικού στρες.

Ενας επιπλέον λόγος ήταν πιθανώς οι τραυματισμοί που μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζονται αλλά εκείνη την εποχή τις περισσότερες φορές οδηγούσαν σε θάνατο» αναφέρει ο Χάκερ Χιουζ, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Early Science and Medicine».
Πανάρχαιο το μετατραυματικό στρες Πανάρχαιο το μετατραυματικό στρες Reviewed by Unknown on 00:15 Rating: 5
Από το Blogger.