ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΙΜΑΙΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

Η Χίμαιρα ( Yanartaş ) , οι αιώνιες φλόγες σε μια βραχώδη πλαγιά πάνω από το χωριό Çıralı κοντά στο βουνό Όλυμπος της Τουρκία , είναι ένα συναρπαστικό φυσικό φαινόμενο :
Περίπου μια ντουζίνα φλόγες ξεχύνονται μέσα από μια μάζα πετρωμάτων με μη εμφανή καύσιμα από αέριο μεθανίου να της διατηρούν .Οι φλόγες καίνε ένα είδος αερίου μεθανίου που βγαίνει από τη γη σε αυτό το βραχώδη μέρος για χιλιάδες χρόνια .


Στην αρχαιότητα , περνούσαν οι ναυτικοί κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και χρησιμοποιούσαν τις φωτεινές φλόγες ως ένα ορόσημο για το ταξίδι τους .

Σήμερα η μόνη βοήθεια που παρέχεται από τις φλόγες είναι η ευκολία παρασκευής τσαγιού για πεζοπόρους κατά μήκος της Λυκίας οδού , που διέρχεται από το σημείο .
Οι φλόγες είναι πιο δραματικές την νύχτα , βέβαια , και ευτυχώς το δασικό πάρκο είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα , επιτρέποντας στους επισκέπτες να περπατήσουν τα τρία χιλιόμετρα ( δύο μίλια , περίπου 45 λεπτά) κατά μήκος με ένα ανηφορικό πρόχειρη πέτρινο μονοπάτι προς την Χίμαιρα.

Ο μύθος λέει ότι αυτό το σημείο λόγω των φλογών ονομάστηκε ΧΙΜΑΙΡΑ σαν το ομώνυμο μυθολογικό τέρας. 

ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΙΜΑΙΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΑΙΩΝΙΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΙΜΑΙΡΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ Reviewed by Unknown on 22:30 Rating: 5
Από το Blogger.