ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ!


Μια μικροσκοπική καλύβα είναι σκαρφαλωμένη στα βουνά των Άλπεων. Μοιάζει τέλεια, αλλά μάλλον δεν θέλεις να βρεθείς εκεί!
Στην κορυφή του Μάττερχορν στην Ελβετία, μία από τις ψηλότερες κορυφές των ελβετικών Άλπεων, βρίσκεται μια μικρή ξύλινη καλύβα, που ονομάζεται "Solvay Hut".
Είναι η καλύβα στο μεγαλύτερο υψόμετρο και ανήκει στον Ελβετικό Ορειβατικό Σύλλογο, τον μεγαλύτερο ορειβατικό σύλλογο της Ελβετίας. Οι καλύβες αυτές σκοπό έχουν να χρησιμοποιούνται από τους ορειβάτες ως καταφύγιο, η συγκεκριμένη όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Γιατί στο σημείο που είναι, πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για να την προσεγγίσεις.
Είναι απίστευτο το πώς χτίστηκε αυτή η καλύβα σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του γιγαντιαίου βουνού. 



Χτίστηκε το 1915. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν από την πλαγιά με τη βοήθεια ζώων.

Χρειάστηκε μόλις πέντε μέρες για να φτιαχτεί αυτή η καλύβα που μοιάζει να κρέμεται επικίνδυνα στην πλαγιά.

Το 1966 η καλύβα ξαναχτίστηκε και το 1976 εγκαταστάθηκε σε αυτή τηλέφωνο εκτάκτου ανάγκης για τους ορειβάτες.

Έχει πάρει το όνομα του Βέλγου Ernest Solvay (1838-1922). Αυτός δώρισε τη διάσημη καλύβα.

Ήταν λάτρης της περιπέτειας και ορειβάτης και ήξερε καλά πόσο γρήγορα μια καταιγίδα ή χιονοθύελλα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμες καταστάσεις σε αυτά τα βουνά.

Τώρα η καλύβα είναι διαθέσιμη για τους εξερευνητές που έχουν ανάγκη να κάνουν μια στάση και να ξεκουραστούν.

Και σε περίπτωση ανάγκης, οι ορειβάτες μπορούν να καλέσουν από εκεί τα σωστικά συνεργεία.

Το να φτάσεις ως εκεί βέβαια εξακολουθεί να μην είναι καθόλου απλό πράγμα.

Η αλήθεια είναι πως αν καταφέρεις να ανεβείς μέχρι εκεί πάνω, σίγουρα σου αξίζει λίγη ξεκούραση στην καλύβα και η υπέροχη, πανοραμική θέα της στα βουνά!

ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ! ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΛΥΒΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ. ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΕΚΕΙ! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.