Η γρατζουνιά που έγινε τρομακτική πληγή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η γρατζουνιά που έγινε τρομακτική πληγή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Σε απίστευτο εφιάλτη εξελίχθηκε το ταξίδι ζωής του 25χρονου John Capretta στηνΤαϊλάνδη.
Απίστευτα χαρούμενος, την πρώτη ημέρα του στο νησί Koh Pangan, τα Χριστούγεννα, αποφάσισε κάποια στιγμή να πάει για τρέξιμο.
"Άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς ξαφνικά και έτρεξα να βρω καταφύγιο. Σκόνταψα και έπεσα στον δρόμο. Δεν είμαι σίγουρος πάνω σε τι έπεσα, αλλά πιθανότατα σε παλιοσίδερα.
Είχα πολλές μικρές γρατζουνιές και ένα μεγαλύτερο κόψιμο. Δεν μου φαινόταν κάτι σημαντικό αλλά χρειαζόταν ράμματα".
Τότε πήγε στο τοπικό νοσοκομείο όπου του καθάρισαν την πληγή, του έκαναν ράμματα και έφυγε, οπότε πίστευε ότι όλα ήταν καλά. 



Μια σοβαρή λοίμωξη μετέτρεψε το κόψιμο σε μια τρομακτική ανοιχτή πληγή. "Δυο ημέρες μετά, το πόδι μου πρήστηκε πολύ. Νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό μέχρι που κάποιος μου πρότεινε να πάω στο νοσοκομείο.
Έτσι με μετέφεραν σε ένα άλλο νοσοκομείο του νησιού και νοσηλεύτηκα δύο εβδομάδες. Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως ότι είχε μολυνθεί".

Η μόλυνση δεν υποχωρούσε και ο John Capretta υποβλήθηκε σε βασανιστικές θεραπείες. Χρειάστηκε μάλιστα να του αφαιρέσουν τον μολυσμένο ιστό από το πόδι.
"Το πιο τρομακτικό σημείο ήταν όταν μια μέρα ο γιατρός που ήρθε να ελέγξει την πληγή και δεν περίμενε να εξακολουθεί να υπάρχει μόλυνση. Φοβήθηκα αν θα έχανα το πόδι μου.Πρέπει όμως να παραμείνεις αισιόδοξος".
Όταν επέστρεψε στη Μελβούρνη στις 11 Ιανουαρίου, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει. "Πήγα στο νοσοκομείο για να δουν οι γιατροί το τραύμα. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά.

Δυστυχώς, ακόμα και μετά την επέμβαση στην Ταϊλάνδη ήταν ακόμα μολυσμένο. Έτσι έπρεπε να υποβληθώ σε δύο ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις και παρέμεινα στο St Vincents Hospital στη Μελβούρνη".
Σχεδόν δύο μήνες μετά το ατύχημα, η πληγή δεν έχει επουλωθεί αλλά είναι αισιόδοξος για την ανάρρωσή του, ενώ τονίζει ότι η εμπειρία του δεν θα τον σταματήσει από το να ταξιδέψει ξανά στην Ταϊλάνδη.
ΠΗΓΗ
Η γρατζουνιά που έγινε τρομακτική πληγή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Η γρατζουνιά που έγινε τρομακτική πληγή (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.