Όταν ο Χίτλερ πήρε 99% από τους Γερμανούς στον Πειραιά


Οι Γερμανοί ψηφίζουν στον Πειραιά και βγάζουν με ποσοστό 99% τον Αδόλφο Χίτλερ! Είναι 1938 και ο εφιάλτης μόλις αρχίζει
732 Γερμανοί και 213 Αυστριακοί εισέρχονται στο πλοίο «ΑΔΑΝΑ» στο λιμάνι του Πειραιά. Το αποτέλεσμα θα δείξει ότι ψήφισαν σε ποσοστό 99% υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ. Το αποτέλεσμα διαβιβάσθηκε από τον Ασύρματο του πλοίου στο Βερολίνο, στο Υπουργείο της Προπαγάνδας! Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, άπαντες συγκεντρώθηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου. Ενθουσιασμένοι ζητωκραύγαζαν και τραγουδούσαν. Ήταν 1938 και μόλις άρχιζε ο εφιάλτης.
Ήταν 10 Απριλίου του 1938, ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο Κυριακάτικο πρωινό, εκτός ίσως από ένα παράξενο γεγονός, ότι Γερμανοί και Αυστριακοί κατέφθαναν κατά εκατοντάδες στον Πειραιά. Θα μπορούσε ίσως κάποιος να υποθέσει, ότι η παράξενη αυτή συγκέντρωση θα μπορούσε να είναι κάποια εκδρομή γερμανόφωνων. Όμως τα άτομα που συγκεντρώνονταν, αυξάνονταν διαρκώς μερικά μέτρα πιο κάτω από το Λιμεναρχείο Πειραιώς και επιβιβάζονταν σε ένα φορτηγό πλοίο, από αυτά που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προϊόντων και όχι σε κάποιο επιβατικό πλοίο γραμμής! Στα πλευρά του, ήταν γραμμένο με μεγάλα γράμματα «ΑΔΑΝΑ». Φυσικά ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που άλλοι έφεραν μαζί τους τσάντες και άλλοι κουβαλούσαν τα μικρά παιδιά τους, συγκεντρώνονταν προκειμένου να ασκήσουν ένα παράξενο εκλογικό δικαίωμα!


Κι αυτό γιατί ξημερώματα ακόμα, κι ενώ η ανατολή του ήλιου συνοδεύονταν από πατριωτικά γερμανικά τραγούδια που όλοι μαζί τραγουδούσαν, το «Άδανα» εξήλθε του λιμανιού μέσα σε ήχους φυσαρμόνικας και δεν θύμιζε σε τίποτα, ότι επρόκειτο για μια εξόρμηση που σκοπό είχε την ψηφοφορία. Μόλις το πλοίο εξήλθε από τα φανάρια του πειραϊκού λιμανιού, εμφανίσθηκε ένας Γερμανός ενδεδυμένος με τη στολή της Εθνικοσοσιαλιστικής νεολαίας, ο οποίος ανήγγειλε ότι η ψηφοφορία άρχισε και ότι θα έπρεπε να προσέρχονται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που υπήρχε εντός του πλοίου οι πρώτοι που είχαν αριθμό εκλογικού δελτίου από το ένα ως το πενήντα.
Μετά από μια ώρα βγήκε πάλι και φώναξε να προσέλθουν οι έχοντες από το 51 έως το 100 και αυτό συνέβαινε μέχρι να ψηφίσουν άπαντες. Οι εκλογές που μόλις άρχισαν, γίνονταν υπό την εποπτεία του Γερμανού Προξένου στον Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του «Άδανα», τον Διευθυντή του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα (για τον οποίο αναφέρεται πως ήταν παράλληλα και ο αρχηγός των Εθνικοσοσιαλιστών στην Ελλάδα!), από τρεις ακόμα Γερμανούς και τέλος, έναν Αυστριακό. Η παράξενη αυτή εφορευτική επιτροπή επέβλεπε τις εκλογές που γίνονταν επί του πλοίου για όλους του Γερμανούς και Αυστριακούς που ζούσαν μόνιμα σε Αθήνα και Πειραιά.

Ως «αίθουσα εκλογών» είχε μετατραπεί η κεντρική αίθουσα Αξιωματικών του πλοίου, στο κέντρο της οποίας κυριαρχούσε μια κάλπη, ενώ πάνω στα τραπέζια βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια, οι σφραγίδες και όλα εκείνα τα είδη που κυριαρχούν σε μια εκλογική διαδικασία. Οι ψηφοφόροι που προσέρχονταν λάμβαναν ψηφοδέλτιο το οποίο εάν προορίζονταν για Γερμανό ήταν λευκό, εάν όμως προορίζονταν για Αυστριακό ήταν πράσινο. Και τα δύο όμως είχαν τυπωμένο πάνω τους, το ίδιο περιεχόμενο. Την ερώτηση στην οποία θα έπρεπε να απαντήσει κάθε Γερμανός και κάθε Αυστριακός και για το οποίο γίνονταν το Δημοψήφισμα:
«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑ ΤΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓ Είσαι σύμφωνος με την ένωση της Αυστρίας με το Γερμανικό Ράϊχ, η οποία έγινε την 13η Μαρτίου του 1938 και συμφωνείς με το ψηφοδέλτιο του Αδόλφου Χίτλερ για τη σύνθεση του νέου Ράϊχσταγ;»
Δύο κύκλοι πάνω από τον καθένα υπήρχε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ συμπλήρωναν το ψηφοδέλτιο.

Με αυτό τον τρόπο, ψήφισαν 945 Γερμανοί και Αυστριακοί. Άνδρες και γυναίκες που είχαν ηλικία άνω των 20 ετών. Τα παιδιά και οι ανήλικοι δεν καταμετρήθηκαν κι έτσι δεν γνωρίζουμε σήμερα τον πραγματικό αριθμό των επιβατών του πλοίου, παρά μόνο όσους καταμετρήθηκαν. Η ψηφοφορία διήρκεσε έως τις τέσσερις το απόγευμα. Στη συνέχεια έγινε η καταμέτρηση που έδωσε τα κάτωθι αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 945
Γερμανοί: 732
Αυστριακοί: 213
Γερμανοί: Ναι: 726, Όχι: 4, Άκυρα: 2
Αυστριακοί: Ναι: 209, Όχι: 3, Άκυρα: 1
Δηλαδή οι Γερμανοί και Αυστριακοί της Αθήνας και του Πειραιά ψήφισαν σε ποσοστό 99% υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ, του ανθρώπου που λίγο αργότερα θα βύθιζε στο αίμα όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αναμενόμενο, καθώς ήδη ο Γερμανικός Στρατός είχε εισέλθει εντός της αυστριακής επικράτειας, ένα μήνα πριν, το πρωινό της 12ης Μαρτίου του 1938 όταν οι Αυστριακοί αντί άμυνας, κουνούσαν ναζιστικές σημαίες και μοίραζαν λουλούδια σε μια προσάρτηση που έμεινε στην ιστορία γνωστή ως «BlumenKrieg», που σημαίνει «Πόλεμος Λουλουδιών»!
Μάλιστα ο Γερμανός Πρόξενος του Πειραιά, δήλωσε σχετικά με την προσέλευση ότι ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθώς προσήλθαν και Γερμανοί που είχαν καταφθάσει στην Ελλάδα με ειδικές εργασίες από το γερμανικό κράτος (μάλλον τώρα μπορούμε να φανταστούμε ποιες ήταν αυτές)!
Το αποτέλεσμα διαβιβάσθηκε από τον Ασύρματο του πλοίου στο Βερολίνο, στο Υπουργείο της Προπαγάνδας! Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, άπαντες συγκεντρώθηκαν στο κατάστρωμα του πλοίου, όπου οι ψηφοφόροι ενθουσιασμένοι ζητωκραύγαζαν και τραγουδούσαν. Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά και έδεσε στην προβλήτα της Τρούμπας, στις 19.30 ώρα της ίδιας ημέρας.
Κάτι που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την παράξενη ψηφοφορία, είναι ότι από τα χίλια περίπου άτομα, μόνο 7 είπαν όχι, ενώ μόνο τριών το ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο! Ποσοστά ασήμαντα.
Τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε σήμερα αναφέρουν πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία, τεράστια ποσά ξοδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο για προπαγάνδα και πως στην Γερμανία 300.000 ψηφοφόροι που ήταν αντίθετοι, εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν τους τόπους ψηφοφορίας.

Να προσθέσουμε ότι ανάλογες εκλογές επί πλοίου διεξήχθησαν την ίδια ημέρα και στη Θεσσαλονίκη, όταν εκεί επιβιβάστηκαν επί του Ατμόπλοιου «Ηράκλειον» 140 Γερμανοί και Αυστριακοί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της Σερβίας.

Όταν ο Χίτλερ πήρε 99% από τους Γερμανούς στον Πειραιά Όταν ο Χίτλερ πήρε 99% από τους Γερμανούς στον Πειραιά Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.