ΙΑΠΩΝΙΑ:Κηδεύουν τα χαλασμένα τους παιχνίδια!


Συνήθως αυτό που όλοι ξέραμε….όταν χαλάει ένα παιχνίδι οι ιδιοκτήτες το πετάνε με συνοπτικές διαδικασίες ή έστω το δίνουν σε φτωχά παιδάκια.
Αυτό όμως φαίνεται δεν ισχύει όμως το ίδιο και την Ιαπωνία καθώς εκεί οργανώνονται κανονικές κηδείες!
Οι Ιάπωνες αποχαιρετούν τα ρομποτικά σκυλάκια AIBO της Sony κάνοντας κηδεία, τα οποία έχασαν είτε εξαιτίας εγκεφαλικού (έτρεξαν οι μπαταρίες) είτε εξαιτίας κάποιου τραγικού δυστυχήματος (έπεσαν από το παράθυρο).
Το AIBO είναι το πρώτο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που ανέπτυξε η Sony για ψυχαγωγία στο σπίτι, πίσω στο μακρινό 1999. Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά παρά την αλμυρή τιμή του (αρχικά ξεπερνούσε τα 1.750 ευρώ), πουλώντας περισσότερα από 150.000 κομμάτια.
Εξαιτίας, ωστόσο, του ανταγωνισμού, η εταιρεία ανακοίνωσε το 2006 ότι σταματά την παραγωγή του. Η τεχνική υποστήριξη σταμάτησε το 2013, τα ανταλλακτικά «στέρεψαν» στην αγορά και έτσι τα περισσότερα AIBO που χαλούν δεν μπορούν να επισκευαστούν.Οι ιδιοκτήτες των AIBO το πήραν πολύ βαριά.

 Έτσι αποφάσισαν να κάνουν όλοι μαζί μία μαζική κηδεία για να αποχαιρετήσουν τα ρομποτικά σκυλιά τους. Η κηδεία διοργανώθηκε σε βουδιστικό ναό 450 ετών στο Ισούμι, έξω από το Τόκιο, όπως σημειώνει το koolnews.gr

Εκεί, ορισμένοι απαρηγόρητοι ιδιοκτήτες αποχαιρέτησαν για πάντα τους πιστούς τους φίλους. Η κηδεία τα είχε όλα: τον ιερέα να ψέλνει ευχές για την ειρηνική μετάβαση των θανόντων υπό τη μυρωδιά λιβανιού. Δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται εάν τα AIBO αποτεφρώθηκαν για να σκορπιστούν οι στάχτες τους στη θάλασσα ή εάν απλά ετάφησαν.
Για την ιστορία, το ρομποτικό σκυλί Aibo, είναι εμπνευσμένο από τον Χατσίκο, το Ακίτα που έγινε διάσημο σε όλη την Ιαπωνία για την αγάπη και την αφοσίωση που είχε στον ιδιοκτήτη του. Η παγκόσμια αναγνώριση για το χαριτωμένο και πιστό Ακίτα ήρθε μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Χατσίκο». Το καλύτερο στην ιστορία της κηδείας, είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις τα νεκρά AIBO γίνονται δωρητές οργάνων προκειμένου να σώσουν άλλα σκυλάκια που έχουν ανάγκη, δίνοντας έτσι ένα καλό μάθημα ζωής με ευρύτερες προεκτάσεις.
ΠΗΓΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ:Κηδεύουν τα χαλασμένα τους παιχνίδια! ΙΑΠΩΝΙΑ:Κηδεύουν τα χαλασμένα τους παιχνίδια! Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.