Ποιο ειναι το βλαβερό απόβλητο που μετατρεπουν σε καύσιμο και δίνει δουλειά σε άνεργους επιστήμονες!



Πώς ένα βλαβερό απόβλητο μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη για εκπαίδευση, ανάπτυξη και κοινωνική δράση; Την απάντηση έχει η Τηγανοκίνηση: μαζεύουμε τα χρησιμοποιούμενα μαγειρικά λάδια και στηρίζουμε τα σχολεία μας!
Η Τηγανοκίνηση είναι ένα εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε περισσότερες από 200 εκπαιδευτικές μονάδες σε όλη την Κύπρο. Μέσω του Προγράμματος μετατρέπουμε το απόβλητο αυτό σε βιοντίζελ και δίνουμε πόρους για δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και στήριξη περιβαλλοντικών υποδομών για τα σχολεία και τους μαθητές μας σε όλη την Κύπρο! Ταυτόχρονα προωθούμε πράσινες θέσεις εργασίας, εργοδοτώντας νέους, άνεργους επιστήμονες!


Μπορούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Μαζεύουμε τα χρησιμοποιημένα λάδια από το τηγάνι, το φούρνο, τον τόνο, τη σαλάτα μας σε ένα ανθεκτικό δοχείο (π.χ. μπουκάλι λαδιού, νερού ή γάλακτος) και το δίνουμε σε ένα μαθητή της γειτονιάς μας να το πάει στο σχολείο του.
Με την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμέτοχη του, ο πολίτης μπορεί να μετατρέψει ένα πολύ βλαβερό απόβλητο, τα μαγειρικά λάδια, που καταστρέφουν τους υδροφορείς, ρυπαίνουν το έδαφος και βουλώνουν σωλήνες και αποχετευτικά συστήματα, σε «καύσιμο», για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Στόχος μας είναι η Τηγανοκίνηση να γίνει μέρος της καθημερινότητας κάθε πολίτη!

Στηρίζουμε την περιβαλλοντική αναβάθμιση των σχολείων μας και την κοινωνική συμμέτοχη, ενθαρρύνουμε την κοινωνική επιχειρηματικότητα, πιστεύουμε στην κοινωνία της γνώσης και της δράσης!
Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ενημερωθείτε πως να διαθέσετε τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά σας λάδια, επικοινωνήστε με την ΑΚΤΗ κατευθείαν με το σχολείο της γειτονιάς σας.
Η Τηγανοκίνηση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας.

ΠΗΓΗ
Ποιο ειναι το βλαβερό απόβλητο που μετατρεπουν σε καύσιμο και δίνει δουλειά σε άνεργους επιστήμονες! Ποιο ειναι το βλαβερό απόβλητο που μετατρεπουν σε καύσιμο και δίνει δουλειά σε άνεργους επιστήμονες! Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.