Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!

17χρονη νόμιζε επί τρία χρόνια πως είναι νεκρή!
Η νεαρή Haley Smith από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ πέρασε τρία χρόνια από τη ζωή της πεπεισμένη πως έχει πεθάνει, εξαιτίας μιας σπάνιας διαταραχής.

Το Σύνδρομο του πτώματος, όπως είναι ευρύτερα γνωστό το Σύνδρομο Cotard, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1788, όπως αναγνωρίστηκε επίσημα από το Γάλλο νευρολόγο Jules Cotard το 1880.

Το Σύνδρομο Cotard κατατάσσεται στις παραισθητικές ψυχωσικές διαταραχές, όπως η διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια.
Ο πάσχων νομίζει ότι έχει πεθάνει ή ότι έχει χάσει μέλη του σώματός του. Έχουν σημειωθεί περιστατικά ασθενών που έχασαν τελικά τη ζωή τους από ασιτία, επειδή πίστευαν ότι δε χρειάζεται πλέον να τρώνε.
Η διεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ατρακτοειδής έλικα αλλά και στην αμυγδαλή του εγκεφάλου.
Ευτυχώς, η 17χρονη Haley κατάφερε να αναρρώσει χάρη στον θεραπευτή της αλλά και στις ταινίες της Ντίσνεϋ!

Η Μικρή Γοργόνα, ο Αλαντίν και η Ωραία Κοιμωμένη κρατούσαν ευχάριστη παρέα στη νεαρή κοπέλα και τις προκαλούσαν ευχάριστα συναισθήματα. Αυτή η ζεστασιά τη βοήθησε να αισθανθεί και πάλι κομμάτι του πραγματικού κόσμου.
ΠΗΓΗ
Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ!!! Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ!!! Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.