Πώς τα ΜΜΕ της Τουρκίας εμπλέκουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα

Το σενάριο να συνδέονται με την Ελλάδα οι ένοπλοι που κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα της υπόθεσης Μπερκίν Ελβάν φέρουν στη δημοσιότητα τα τουρκικά ΜΜΕ...


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του είπε ότι «κατά την διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε».




Με αφορμή τη δήλωση αυτή, η εφημερίδα Vatan, επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας και υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής οι δύο ένοπλοι συνομιλούσαν συνεχώς με άτομο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Χουσεϊν Φεβζί Τεκίν που θεωρείται αρχηγός της οργάνωσης DHKP C, στην οποία ανήκαν οι απαγωγείς, αλλά και τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ενημέρωναν συνεχώς την Ελλάδα. Κινούνταν με βάση τις εντολές που έπαιρναν από εκεί. Το να κάνουν μια τέτοια κίνηση την ώρα που δεν υπήρχε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες δείχνει ότι πήραν την εντολή να χτυπήσουν από το τηλέφωνο. Μόλις ήρθε η εντολή από την Ελλάδα να χτυπήσουν την εφάρμοσαν. Αυτό δείχνει η εικόνα που έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι έρευνες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην Vatan.

Να σημειωθεί ότι και η εφημερίδα Χουριέτ, ανέφερε ότι ο αδελφός ενός από τους απαγωγείς είχε συλληφθεί στη Χίο τον Ιούλιο του 2013 σε υπόθεση μεταφοράς όπλων με φουσκωτό.
ΠΗΓΗ
Πώς τα ΜΜΕ της Τουρκίας εμπλέκουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα Πώς τα ΜΜΕ της Τουρκίας εμπλέκουν την Ελλάδα στην αιματηρή απαγωγή του εισαγγελέα Reviewed by Unknown on 12:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.