ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη βρέθηκαν ερευνητές και μελετητές που έκαναν ανασκαφές κάτω από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω νεκροταφείο ήταν γνωστό ότι υπάρχει από τα μέσα του 20ου αιώνα, ωστόσο δεν ήταν σαφές το μέγεθος, η έκταση του και πόσους νεκρούς είχε. Τελικά κάτω από την παλιά Θεολογική Σχολή, βρέθηκε το νεκροταφείο που περιελάμβανε 1.300 ταφές και βρέθηκαν 400 πλήρεις ανθρώπινοι σκελετοί. Μάλιστα, οι ερευνητές τονίζουν ότι οι νεκροί βρίσκονται εκεί από τον 13ο μέχρι και τον 15ο αιώνα και ήταν στο νοσοκομείο του Αγιου Ιωάννη του Ευαγγελιστή που βρισκόταν απέναντι από το Πανεπιστήμιο μέχρι το 1511.



Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών δεν έχουν φέρετρα, κάτι που τονίζεται ότι εξηγείται μιας και ήταν ένα νεκροταφείο για φτωχούς της εποχής. Υπάρχουν λίγα πτώματα από γυναίκες και παιδιά, ενώ εντός υπάρχουν μονοπάτια και πηγάδι. Μάλιστα, βρέθηκαν και φυτά κάτι που δείχνει ότι πήγαιναν οικογένειες των νεκρών στο σημείο και άφηναν λουλούδια.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΡΙΤΖ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΡΙΤΖ Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.