ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού
Η χώρα μας διαθέτει πολλά απίστευτης ομορφιάς φαράγγια, που προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για μοναδικές, περιπετειώδεις αποδράσεις για όσους λατρεύουν τον εναλλακτικό τουρισμό.
Κάποια είναι μικρότερα, κάποια μεγαλύτερα, ωστόσο όλα προσφέρουν ξεχωριστές συγκινήσεις σε όσους τα επισκέπτονται και αποφασίζουν να τα διασχίσουν ή να επιδοθούν σε δραστηριότητες στη Φύση, όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, η κατάβαση βράχων, το ράφτινγκ κ.ά.
Δείτε παρακάτω πέντε από τα ωραιότερα φαράγγια της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Visit Greece.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Είναι το πιο γνωστό από τα ελληνικά φαράγγια και βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναδειχθεί ως μοναδικό «απόθεμα βιόσφαιρας από την Unesco.
Το μήκος του φτάνει τα 16 χιλιόμετρα, ενώ όσοι αποφασίσετε να το διασχίσετε πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας τα κατάλληλα παπούτσια.
Προετοιμαστείτε ψυχολογικά και… σωματικά για μια μοναδική περιπέτεια διάρκειας έξι ωρών!
Το φαράγγι είναι επισκέψιμο στο σύνολό του από την 1η Μαΐου ως το τέλος Οκτωβρίου, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ απαγορεύεται η διανυκτέρευση μέσα σε αυτό.

Φαράγγι του Βίκου

Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στην περιοχή Βίκου-Αώου βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων στην Ήπειρο. Καθιερώθηκε ως Εθνικός Δρυμός το 1973 και εκτείνεται από τα χωριά Μονοδέντρι και Κουκούλι, ως το γεφύρι της Κλειδωνιάς.
Το φαράγγι του Βίκου έχει συμπεριληφθεί και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, ως αυτό με το
μικρότερο άνοιγμα (μόλις 1100μ.) στο στενότερο σημείο του, ενώ είναι και ένα από τα βαθύτερα φαράγγια με βάθος που ξεπερνά τα 900 μέτρα.
Το φαράγγι έχει μήκος 12 χιλιόμετρα, το διασχίζει ο ποταμός Βοϊδομάτης και επιλέγεται από πολλούς ως ιδανικός προορισμός για ράφτινγκ.

Φαράγγι του Λούσιου

Το φαράγγι του Λούσιου βρίσκεται στην Αρκαδία και φημίζεται για τη σπάνια φυσική ομορφιά του με πανέμορφες διαδρομές από ιτιές, λεύκες, λυγαριές, πλατάνια πουρνάρια, δάφνες, βάγια κουτσουπιές, μυρτιές κά. Αναφέρεται και ως «Άγιον Όρος» της Πελοποννήσου και έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή ενιαίου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος», λόγω των πολλών και ιστορικών μοναστηριών της Βυζαντινής και ύστερης Βυζαντινής περιόδου, ασκηταριών και των εκκλησιών που υπάρχουν κατά μήκος του.
Το μήκος του φαραγγιού φτάνει τα 15 χιλιόμετρα. Εκτός από πεζοπορία προσφέρεται και για άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Φαράγγι του Βουραϊκού

Το φαράγγι του Βουραϊκού στην Αχαΐα είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της ελληνικής φύσης. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος ξεκινά από το Διακοφτό και μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή 22χλμ.καταλήγει στα Καλάβρυτα σε υψόμετρο 750 μ.
Το μήκος του φαραγγιού είναι 20 χιλιόμετρα και στη διαδρομή θα συναντήσετε καταρράκτες, σπήλαια, οργιώδη βλάστηση και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Φαράγγι του Βυρού

Το φαράγγι του Βυρού βρίσκεται λίγο έξω από την Καρδαμύλη στη μεσσηνιακή Μάνη και διαθέτει διάφορες σηματοδοτημένες διαδρομές, οι οποίες περνούν από γραφικά χωριά με βυζαντινά εκκλησάκια και υπέροχα πέτρινα κτίσματα.
Το μήκος του είναι 20 χιλιόμετρα.
ΠΗΓΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.