23 από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες στη γη… Την Νο5 θέλει πολλά κότσια για να τη διασχίσεις.

Πως τα πάτε με τα ύψη; Μήπως στη θέα του κόσμου από ψηλά σας κόβονται τα πόδια και σας λούζει κρύος ιδρώτας; Αν ναι, τότε δεν πρέπει να πλησιάσετε ποτέ στα μέρη που σας παρουσιάζουμε παρακάτω!
Πρόκειται για 23 γέφυρες που μπορούν να σας κόψουν την ανάσα. Είναι εκπληκτικές αλλά και ικανές να ξυπνήσουν κάθε σας φοβία! Ρίξτε μια ματιά και θα καταλάβετε!

#1. Κρεμαστές Γέφυρες Iya Valley, Ιαπωνία.
Το Shikoku είναι το μικρότερο νησί της Ιαπωνίας. Παράλληλα είναι το σπίτι τριών κρεμαστών γεφυρών, φτιαγμένων εξ’ ολοκλήρου από κληματσίδες. Βέβαια, πλέον, τα εναέρια αυτά περάσματα έχουν ενισχυθεί για λόγους ασφαλείας, αλλά παραμένουν ιδιαίτερα τρομακτικά!


#2. Δεντρο-γέφυρα, Ινδία.
Αυτή η γέφυρα αποτελεί κομμάτι ενός ξενοδοχείου στην Ινδία. Όπως και να έχει, όμως, είναι τρομακτική.


#3. Κρεμαστή Γέφυρα Hussaini, Πακιστάν.
Αυτή η τρομερή γέφυρα κρέμεται πάνω από τον ποταμό Hunza στο Πακιστάν. Ευτυχώς δε χρησιμοποιείται πλέον!


#4. Γέφυρα του Όρους Daedunsan, Νότια Κορέα.
50 μέτρα πάνω από το Πάρκο Daedunsan Provincial, στο τέλος μιας απότομης κόκκινης σκάλας, βρίσκεται η εν λόγω γέφυρα. Είναι ιδιαίτερα ψηλή κι έτσι όπως κουνιέται από τον αέρα, μπορεί να τρομοκρατήσει και τον πιο ψύχραιμο!


#5. Σανιδένια γέφυρα, Ινδονησία.
Αν αυτά τα παιδιά μπορούν να διασχίσουν αυτή την απότομη γέφυρα ώστε να πάνε σχολείο, μπορείτε κι εσείς!


#6. Γέφυρα Trift, Ελβετία.
Πρόκειται για μία από την μεγαλύτερες και ψηλότερες κρεμαστές γέφυρες των Άλπεων. Χρησιμοποιείται από τους πεζοπόρους για να φτάσουν σε μια περιοχή που κάποτε ήταν απροσπέλαστη από τους παγετώνες.


#7. Γέφυρα του ποταμού Baliem, Δυτική Νέα Γουινέα.
Αυτή τη γέφυρα δεν τη διασχίζει απλά κάποιος… Τη σκαρφαλώνει! Δε θα πάρουμε, ευχαριστούμε!


#8. Σχοινένια γέφυρα στη ζούγκλα, Βραζιλία.
Αυτή η κρεμαστή γέφυρα βρίσκεται στο Pirenopolis. Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση για να τη διασχίσει κανείς.


#9. Αυτοσχέδια γέφυρα, κάπου στην κοιλάδα του Κασμίρ στα Ιμαλάια, Ινδία.
Ρίξτε μια ματιά στη φωτογραφία και σκεφτείτε πόσο ριψοκίνδυνος είναι αυτός ο φωτογράφος!


#10. Κρεμαστή γέφυρα, Αυστρία.
Αυτή η γέφυρα δε φτιάχτηκε πρόχειρα στη μέση της ζούγκλας. Αντίθετα, κρέμεται στις Άλπεις, στην Αυστρία.


#11. Via Ferrata – Όρος Nimbus, Βρετανική Κολομβία.
Αυτό το βουνό μπορεί να υπερηφανεύεται για τo ψηλότερο ορειβατικό πέρασμα στον κόσμο. Είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να κάνει ασφαλή τη διέλευση. Έτσι όπως το βλέπουμε, βέβαια, δεν είμαστε και πολύ σίγουροι γι’αυτό!


#12. Puente de Ojuela – Μεξικό
Αρχικά, αυτή η γέφυρα κατασκευάστηκε από ξύλο. Ευτυχώς, όμως, ένας αρχιτέκτονας τον 19ο αιώνα, αποφάσισε να την ενισχύσει με ατσάλι.


#13. Γέφυρα του ποταμού Mekong, Κίνα.
Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα δύο σκοινιά της γέφυρας για να διασχίσουν το ποτάμι!


#14. Περάσματα πεζοπόρων, Έβερεστ, Νεπάλ.
Δημιουργούνται κάθε χρόνο, ώστε να διευκολύνουν τη διέλευση των πεζοπόρων από την περιοχή.


#15. Γέφυρα U Pain, Myanmar
200 χρόνια πριν χρονολογείται αυτή η γέφυρα. Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της; Δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα!


#16. Πέρασμα Canopy – Γκανά.
Αυτή η κρεμαστή γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 100 μέτρων κι έχει πλάτος μικρότερο από ένα μέτρο. Ευτυχώς υπάρχουν προστατευτικά και από τις δύο πλευρές της.


#17. Οι γέφυρες των μαϊμούδων, Βιετνάμ.
Φτιάχτηκαν εξ’ολοκλήρου από μπαμπού. Όσο για το όνομα τους, πιθανόν προήλθε από τη στάση του σώματος που πρέπει να κρατήσει κάποιος για να τις περάσει δίχως να πέσει στο νερό (η στάση της “σκυφτής μαϊμούς”)…


#18. Γέφυρα Capilano – Καναδάς.
Κατασκευάστηκε το 1889. Η γέφυρα Capilano είναι στενή κι εξαιρετικά επισφαλής. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα ψύχραιμος κάποιος ώστε να πατήσει αυτές τις σανίδες από κέδρο, έτσι όπως κινούνται στερεωμένες σε χαλύβδινα καλώδια. Εσείς θα τολμούσατε;


#19. Γέφυρα Aiguille du Midi – Γαλλία.
Μπορεί η γέφυρα να είναι ιδιαίτερα μικρή, αλλά απαιτείται τεράστια προσπάθεια για να φτάσει κανείς εκεί. Συγκεκριμένα, απαιτείται να ανέβει σε ύψος 9.200 μέτρων με τελεφερίκ, σε μόλις 20 λεπτά!


#20. Σχοινένια Γέφυρα Carrick-a-Rede, Βόρεια Ιρλανδία.
Αυτή η γέφυρα μετρά μηδενικό αριθμό ατυχημάτων. Παρά, όμως, αυτό το θετικό στοιχείο, σπάνια αποφασίζει κάποιος να τη διασχίσει δεύτερη φορά! Οι περισσότεροι την περνούν μία φορά κι επιλέγουν να επιστρέψουν με βάρκα…


#21. Πέρασμα Titlis, Ελβετικές Άλπεις.
Βρίσκεται σε ύψος 10.000 μέτρων στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων. Πρόκειται για την υψηλότερη πεζογέφυρα της Ευρώπης!


#22. Αερογέφυρα Langkawi Sky, Το κόσμημα του Kedah
Το Pulau Langakawi είναι ένα νησί στην μαλαισιανή πολιτεία του Kedah. Εκεί, βρίσκεται κι αυτή η εκπληκτική αερογέφυρα! Παίρνετε το τελεφερίκ για να φτάσετε ως εκεί κι ύστερα περπατάτε κυριολεκτικά στην κορυφή των βουνών!


#23. Γέφυρα Montenegro– Δάσος της βροχής, Κόστα Ρίκα.
Αυτή η γέφυρα κατασκευάστηκε από ξύλο. Το πρόβλημα της είναι πως έχει αρκετά κενά, γεγονός που σημαίνει πως όποιος την περνά πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Επικίνδυνη αλλά αξίζει!

ΠΗΓΗ
23 από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες στη γη… Την Νο5 θέλει πολλά κότσια για να τη διασχίσεις. 23 από τις πιο επικίνδυνες γέφυρες στη γη… Την Νο5 θέλει πολλά κότσια για να τη διασχίσεις. Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5
Από το Blogger.