Πώς θα έχεις ενέργεια ολόκληρο το 24ωρο (μόνο για άντρες)

Ένας οδηγός για αποδοτικό σώμα και μυαλό τώρα που η ζέστη εξοντώνει τον οργανισμό σου.
Πλάκωσε η ζέστη και ο εγκέφαλος και το σώμα σου μπαίνουν στα κόκκινα. Οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν μπόλικα προβλήματα στον οργανισμό σου: μειώνεται ο μεταβολισμός, πονούν τα κάτω άκρα ιδίως αν είσαι ψηλός (η αγγειοδιαστολή δυσκολεύει την επιστροφή του αίματος στην καρδιά), αφυδατώνεσαι τέσσερις φορές γρηγορότερα από ό,τι το χειμώνα και τα βραδινά γεύματα λαμβάνουν χώρα μετά τις 10 μ.μ. (9.30 μ.μ. έχει ακόμη φως). Συνεπώς θα κοιμηθείς με το λίπος αγκαλιά.
Εδώ είναι το ωρολόγιο καλοκαιρινό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις για να μην γίνεις ο …Μεξικάνος του γραφείου.

6.30: Έγερση
Όσο νωρίτερα σηκώνεσαι από το κρεβάτι, τόσο οι χημικές ουσίες της αυτοσυγκέντρωσης βοηθούν τη δημιουργικότητά σου στη δουλειά.

7.30: Καφές στο μπαλκόνι
Καφεΐνη + φως = μειωμένη παραγωγή μελατονίνης (η ορμόνη που σε κάνει να νιώθεις νωθρός και γλαρωμένος).

10.00:Δουλειά
Μετά τον καφέ, τον ήλιο κι ένα καλό πρωινό, οι κιρκαδικοί ρυθμοί σου σε οδηγούν σε ένα μόνο πράγμα: καλές ιδέες και όρεξη για δουλειά.

10.30: Δεύτερος καφές
Θα διατηρήσει την ενεργητικότητά σου ακμαία για ένα ακόμη δίωρο, αν τον πιεις σιγά-σιγά.

12.30: Φαγητό
Ό,τι λιγουρεύεσαι, θα σου κάνει κακό (ζάχαρη). Ό,τι σε αφήνει αδιάφορο θα σε επαναφορτίσει: μπαγκέτα με ψητό κοτόπουλο και σαλάτα σπανάκι.

13.00: Νερό
Δυο ποτήρια τώρα και ένα κάθε επόμενη ώρα μέχρι το σχόλασμα από το γραφείο. Ο οργανισμός έχει αφυδατωθεί και ο εγκέφαλός σου χρειάζεται οξυγόνο.

14.00: Βόλτα
Έξω από το γραφείο, στον ήλιο. Περπάτημα, διατάσεις, ίσως και τρέξιμο. Δέκα λεπτά αρκούν.

15.00: Βύθισμα
Έρευνα της NASA έδειξε πως οι πιλότοι αεροσκαφών που συνήθιζαν να κοιμούνται για είκοσι λεπτά κάθε μεσημέρι, είχαν 16% πιο βελτιωμένες αντιδράσεις σε σύγκριση με 36% χειρότερες επιδόσεις για όσους πιλότους δεν κοιμούνταν καθόλου.

16.30: Φρούτο
Φάε ένα μήλο. Ή, ακόμα καλύτερα, μια μπανάνα.

17.00 έως 18.00: Γυμναστήριο
Αν δεν προπονήθηκες το πρωί, τώρα είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη ώρα: οι μύες σου είναι στρεσαρισμένοι και το κεφάλι σου κουρκούτι.

18.00: Ποτό
Μια μπύρα για χαλάρωμα από την ένταση της ημέρας αρκεί για να γεμίσει με ζωντάνια τον εγκέφαλο. Οτιδήποτε περισσότερο θα σου καταστρέψει τον ύπνο.

19.00: Δείπνο
Όσο νωρίτερα και ελαφρύτερα τρως το βραδινό γεύμα, τόσο το στομάχι σου θα γλιτώσει μια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

22.00: Σεξ
Το πολύ σεξ φθίνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Και κουράζει ακόμη περισσότερο ένα ταλαιπωρημένο από τη σκληρή δουλειά σώμα, λένε έρευνες. Μια-δυο-τρεις(!) νύχτες τη βδομάδα είναι εντάξει. Πολύ εντάξει.
Πώς θα έχεις ενέργεια ολόκληρο το 24ωρο (μόνο για άντρες) Πώς θα έχεις ενέργεια ολόκληρο το 24ωρο (μόνο για άντρες) Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.