Το «κρυμμένο» νησάκι 40 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα (photos)

Το «κρυμμένο» νησάκι 40 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα (photos)
Μικρό, πολύχρωμο, ήσυχο, τα Τριζόνια, μόλις 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ. διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της χώρας.
Τα Τριζόνια, βρίσκονται μια... δρασκελιά από τη στεριά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τις ακτές της Φωκίδας και από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του λιλιπούτειου αυτού νησιού.

Ένα νησί, ιδανικός προορισμός για μονοήμερες εκδρομές και για όσους αποζητούν την ηρεμία, ένας τόπος που χρησιμεύει ως ενδιάμεσος σταθμός για σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο και αντίστροφα.

Ένας μικρός οικισμός 50 σπιτιών, ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, μια μαρίνα, μερικές ταβέρνες που απλώνουν τα τραπέζια τους μέχρι εκεί που χτυπάει το κύμα και τέσσερις παραλίες.

Για την προέλευση του ονόματος του νησιού, υπάρχουν τρεις εκδοχές.
Η μία θέλει να το νησί να οφείλει στο συμπαθές ομώνυμο έντομο, μια άλλη από παραφθορά της λέξης «τριονήσια», καθώς με αυτό το όνομα περιέγραφαν οι ντόπιοι το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τα τρία μεγαλύτερα νησιά και μια τρίτη σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια).
ΠΗΓΗ
Το «κρυμμένο» νησάκι 40 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα (photos) Το «κρυμμένο» νησάκι 40 χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα (photos) Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.