Τα “κουλά” του δημοψηφίσματος – Ψήφισαν οι 14 γιατί όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι του 1899


Η άλλη πλευρά των γεγονότων – η περίεργη
Οι εγγεγραμμένοι είναι 697, αλλά μόνο 14 ψηφίζουν.Ο λόγος είναι απλός: Οι υπόλοιποι 683 ψηφοφόροι είναι γεννηθέντες γύρω στα 1899. Που, σημαίνει ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου, έχουν εδώ και χρόνια αποδημήσει εις Κύριο.
Το τραγελαφικό περιστατικό που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του δημοψηφίσματος, σήμερα 5 Ιουλίου, συμβαίνει σε εκλογικό κέντρο της Λέσβου, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, διάθετει έναν από τους παλαιότερους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Τι σημαίνει «έναν από τους παλαιότερους»: Σημαίνει ότι ο εν λόγω εκλογικός κατάλογος έχει παραμείνει χωρίς ανανέωση / ενημέρωση πιθανώς για δεκαετίες.
Κρατώντας εκτός των άλλων, εγκλωβισμένα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, που περιμένει ματαίως, να εμφανιστούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι 683.
Τα “κουλά” του δημοψηφίσματος – Ψήφισαν οι 14 γιατί όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι του 1899 Τα “κουλά” του δημοψηφίσματος – Ψήφισαν οι 14 γιατί όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι του 1899 Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.