Γερμανία: 78χρονος έκρυβε άρμα μάχης Panther και πυροβόλο 8,8cm FlaK στο υπόγειο του σπιτιού του


Φωτογραφία τού άρματος μάχης Panther. (Carsten Rehder/dpa/tagesspiegel.de)

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που συλλέγουν αντικείμενα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου (Β’ ΠΠ) ως κειμήλια ή αναμνηστικά, όμως ένας 78χρονος Γερμανός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού έκρυβε στο υπόγειο του σπιτιού του ένα άρμα μάχης Panther βάρους περίπου 44 τόνων.
Μετά από καταγγελία, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του ηλικιωμένου στη βόρεια Γερμανία, όπου και βρήκε στο κελάρι του Γερμανού έναν πραγματικό θησαυρό από στρατιωτικό εξοπλισμό των Ναζί, συμπεριλαμβανομένου ενός άρματος Panther, μιας τορπίλης και ενός ρυμουλκούμενου αντιαεροπορικού-αντιαρματικού πυροβόλου 8,8cm FlaK (8,8-Zentimeter Flakgeschütz) .

Δεν έγινε σαφές πως κατάφερε να κατεβάσει στο κελάρι του σπιτιού του το άρμα μάχης, αλλά χρειάστηκαν 20 στρατιώτες να δουλεύουν για σχεδόν εννέα ώρες ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, αναφέρει το BBC.
Στην πόλη του Κιέλου, οι αρχές ερευνούν αν τα όπλα έχουν δηλωθεί και έχουν την απαραίτητη στρατιωτική άδεια.
Πάντως, κατά κάποιο τρόπο, η ύπαρξη του άρματος μάχης, ήταν κοινό μυστικό στην πόλη, αφού όπως λέει ο δήμαρχος της πόλης, είχε δει το όχημα στους δρόμους κατά την μεγάλη χιονοθύελλα του 1978.
Όπως λέει ο Alexander Orth, δήμαρχος του Heikendorf: «Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει να συλλέγουν τρένα και σε άλλους άρματα μάχης.»

Το ρυμουλκούμενο αντιαεροπορικό-αντιαρματικό πυροβόλο 8,8-Zentimeter Flakgeschütz που βρέθηκε στο υπόγειο του Γερμανού. (Carsten Rehder/dpa/tagesspiegel.de)
ΠΗΓΗ
Γερμανία: 78χρονος έκρυβε άρμα μάχης Panther και πυροβόλο 8,8cm FlaK στο υπόγειο του σπιτιού του Γερμανία: 78χρονος έκρυβε άρμα μάχης Panther και πυροβόλο 8,8cm FlaK στο υπόγειο του σπιτιού του Reviewed by Unknown on 08:39 Rating: 5
Από το Blogger.