ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Ποιος Δήμος μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και φάρμακα στους κατοίκους του, όσο είναι κλειστές οι τράπεζες;


Αναγνωρίζοντας την έλλειψη ρευστότητας με τις κλειστές τράπεζες ο Δήμος Ηλιούπολης προσφέρει δωρεάν φαγητό και φάρμακα στους πολίτες το έχουν ανάγκη. Τι σχεδιάζει ο Δήμαρχος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;
Δε χωρά αμφιβολία, οι μέρες που ζούμε είναι σκληρές. Σε αυτόν τον "πόλεμο" μόνο η αλληλεγγύη και ο αλλησεβασμός θα μας σώσει και θα μας κρατήσει ενωμένους.
Σε αυτό το πνεύμα ο Δήμος Ηλιούπολης ο οποίος καθόλη τη διάρκεια των πέτρινων χρόνων των μνημονίων λειτουργεί τις κοινωνικές δομές της "Σπιτικής Κουζίνας" και του "Κοινωνικού Φαρμακείου", αποφάσισε όσο οι τράπεζες είναι κλειστές να χορηγήσει δωρεάν στους δημότες που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα και φάρμακα, συναισθανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη ρευστότητας.

Δωρεάν φαγητό και φάρμακα στο Δήμο Ηλιούπολης
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος "είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε την τοπική κοινωνία "ορθια μέχρις εσχάτων".
Από σήμερα και εως την μεθεπόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, θα διατεθούν δωρεάν 5.000 γεύματα στο χώρο του Αναψυκτηρίου. Παράλληλα από τον ίδιο κωδικό η δημοτική αρχή προμηθεύτηκε φάρμακα ύψους 10.000 ευρώ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Φαρμακείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ήδη σήμερα άρχισαν να σχηματίζονται οι πρώτες ουρές. Άνθρωποι περήφανοι που οι περισσότεροι δεν ήθελαν να δειξουν το πρόσωπό τους στην κάμερα πήγαν να πάρουν φαγητό για αυτούς και την οικογένειά τους.
Τι θα κάνει ο Δήμος αν οι τράπεζες μείνουν κλειστές πέραν της μίας εβδομάδας
Η Δημοτική Αρχή μετά από μια πλεονασματική χρηστή διαχείριση των οικονομικών και αφού, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, προέβλεψε και κράτησε ένα αποθεματικό για δύσκολες ώρες, δημιούργησε ειδικό κωδικό δαπανών με την ονομασία "Δαπάνες προετοιμασίας παροχής συσσιτίων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων κοινωνικών συνθηκών", ύψους 50.000 ευρώ.
Ετσι, αν τα πράγματα ζορίσουν κι άλλο τα χρήματα αυτά θα πάνε στις κοινωνικές δομές. Επίσης, θα περικοπούν άλλες δράσεις του Δήμου για να ενισχυθουν αυτοί που έχουν ανάγκη.
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Ποιος Δήμος μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και φάρμακα στους κατοίκους του, όσο είναι κλειστές οι τράπεζες; ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ: Ποιος Δήμος μοιράζει ΔΩΡΕΑΝ φαγητό και φάρμακα στους κατοίκους του, όσο είναι κλειστές οι τράπεζες; Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5
Από το Blogger.